Održana Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Popovača

Zajednica sportskih udruga Grada Popovača održala je redovnu godišnju skupštinu. Predsjednik Zajednice Željko Kasik istaknuo je kako su aktivnosti i tijekom 2019. godine bile usmjerene na poticanje i promociju sporta, provedbu sportskih aktivnosti za djecu i mladež, stvaranje uvjeta za provedbu sportskih priredbi, sustava domaćih i međunarodnih natjecanja, te općom i posebnom zdravstvenom zaštitom sportaša. Posebna pažnja posvećivala se i skrbi o sportskim objektima od značaja za sport na području Grada Popovača, bavljenje sportsko- rekreacijskim aktivnostima građana i braniteljske populacije, kao i drugim sportskim aktivnostima koje su u funkciji unapređenja i čuvanje zdravlja te podizanje psiho-fizičkih sposobnosti građana.

„Najviše financijskih sredstava zahtjeva nam osiguranje sredstava za redovno natjecanje klubova na osnovu utvrđenih kriterija. Aktivnosti naših 20 sportskih udruga odvijale su se bez prekida, tijekom cijele godine, a pored toga Zajednica je organizirala i niz manifestacija povodom Dana Grada Popovače. “- podsjetio je Kasik.

U okviru Izvješća o radu u 2019. godini istaknuto je uređenje tribina na Športskom parku Moslavac u Popovači kao i izgradnja igrališta u Voloderu, izmjena krivišta na svlačionicama u Donjoj Vlahinički, te je izmjenjena stolarija na svlačionicama u Potoku.  Također, napravljena je i motocross staza u Moslavačkoj Slatini, a nabavljena je i potrebna sportska oprema za adekvatan rad svih sportskih klubova, te je nastavljen projekt stjecanja vlastitog stručnog kadra.

Skupštini su nazočili predstavnici sportskih tijela Sisačko-moslavačke županije, kao i predstavnici Grada Popovače, a pozdravljajući okupljene gradonačelnik Josip Mišković istaknuo je kako će Grad i nadalje financirati projekte Zajednice i njezinih članica, zahvalivši im na angažmanu u društvenim događanjima na području Grada.