Održana Skupština Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije

U Sisku je održana redovna godišnja Skupština Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije.

Kako je istaknuo Ivan Mužek, predsjednik Zajednice, ona trenutno broji 75 članica iz različitih područja kulture.“Sve članice su vrlo aktivne, postigle su dobre rezultate u prošloj godini. Primjećen je i kvalitativni pomak u njihovom radu, jer u sustavu predsmotri i smotri, te susreta Hrvatskog sabora kulture, sve se odvija pod budnim okom selektora koji svojim savjetima pomažu udrugama i pojedincima kako bi bili još bolji“.

Skupštini je nazočio i tajnik Hrvatskog sabora kulture dr. sc. Dražen Jelavić, koji je istaknuo kako je ova Zajednica u svega 4 godine djelovanja postala jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj. „Uvelike zahvaljujemo Županiji koja je poduprla Zajednicu, odnosno, koja je prepoznala vrijednost kulturno-umjetničkog amaterizma, te koja nam je i domaćin brojnih susreta“ – naglasio je Jelavić.

Čestitke svim članica ali i Zajednici na jednoj uspješnoj godini te nastavku nizanja dobrih rezultata u ovoj godini izrazio je u ime Sisačko-moslavačke županije zamjenik župana Roman Rosavec. Kako je naglasio, Županija izdvaja za redovnu djelatnost Zajednice 300 tisuća kuna, no to nisu sva sredstva jer pojedina društva mogu ostvariti značajna sredstva za svoj rad i kroz Javni natječaj za predlaganje programa javnih potreba u kulturi.