Održana Skupština DVD-a “Gornja Gračenica”

U Gornjoj Gračenici održana je godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

„U 2019. godini imali smo dvije intervencije od kojih je jedna bila požar na otvorenom prostoru, a druga požar objekta. Kroz godinu smo se nekoliko puta našli u spremištu radi održavanja urednosti prostorija, održavanja vatrogasnog vozila i očistili smo odvod uz sami objekt, jer nam je prilikom svake veće oborine kišnica ulazila u spremište“ – istaknuo je predsjednik DVD-a Gornja Gračenica Vlado Bogović.

Što se tiče Plana rada za 2020. godinu oni obuhvaćaju izvršenje svih obveza prema Vatrogasnoj zajednici Grada  Popovača i Vatrogasnoj zajednici Sisačko-moslavačke županije, preventivu i protupožarnu zaštitu u mjestu, uređenje prostorije u potkrovlju doma, nabavku opreme, školovanje i obrazovanje članova, nabavka radnih i svečanih uniformi te uvježbavanje desetine djece za natjecanja.

Društvo je na ovoj Skupštini dodijelio vatrogasna priznanja za aktivnost i rad Zdravku Prebegu, Srećku Zaplatiću, Miroslavu De Cezaru, Damiru Jakobiju i Veroniki Straga, a Skupštinu je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovača Ivica Keser.