Održan Zbor građana u Potoku

Mjesni odbor Potok organizirao je Zbor građana na kojem su raspravljena tekuća komunalna pitanja ali i predstavljene planirane investicije. Uz 60-ak mještana, Zboru građana prisustvovali su gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković s predsjednikom Gradskog vijeća Ivicom Keserom, te komunalni redar Stjepan Jaić.


Najaktualnija tema bili su infrastrukturni radovi, počevši od čišćenja kanala pa sve do izgradnje pješačke staze, ističe gradonačelnik Josip Mišković. „Budući da je ovo nizinski dio, u blizini Lonjskog polja, najveći problem su oborinski kanali i drago mi je da će se problem rješiti uz pomoć Mjesnog odbora, Grada i Hrvatskih voda. Dogovorili smo da ćemo ove godine ići u izmuljivanje dva ključna kanala, kako bi se osigurala prohodnost ukoliko dođe do većih oborina. Prošle godine smo imali nekoliko poplava gdje je nekoliko gospodarskih zgrada, ali i poljoprivrednih površina bilo poplavljeno, a sada se nadamo da će to biti rješeno.“


Također, predočeni su i planovi MO Potok. Uz pomoć Grada u skorije vrijeme tako se očekuje asfaltiranje ceste pored škole te obnova igrališta iza društvenog doma. S obzirom da su mještani naglasili razne probleme poput groblja, održavanja zelenih površina, oštećenja na cesti od kojih je u najgorem stanju cesta u ulici Čavorija, istu će gradonačelnik predložiti za asfaltiranje u 2021. godini u sklopu zajedničkog financiranja radova izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta koje provode Grad i ŽUC.
Kako zaključuje Zbor građana, samo redovitim ulaganjima u infrastrukturu, sukladno željama i potrebama građana, postižu se uvjeti za kvalitetan život u prigradskim naseljima.