Od koronavirusa u SMŽ oboljelo 15 osoba, dvije su ozdravile

Od bolesti COVID-19 u našoj županiji je do sada oboljelo 15 osoba. Dvije osobe su u potpunosti ozdravile, te su otpuštene kući. U bolnici, u izolacijskoj jedinici imamo 3 pacijenta, a 10 pacijenata je na kućnom liječenju, stoji u izvješću Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

 „Znači trenutno je 13 dokazano pozitivnih pacijenata. Zadnje oboljela pacijentica radi u jednoj ljekarni. Ljekarna je do daljnjeg zatvorena. Obrađuju se svi kontakti i stavljaju pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući u trajanju od 14 dana. Danas u Lječilište Topusko gdje su smješteni policajci doći će dr. Sonja Pajtlar, spec. epidemiologije, voditeljica Službe za epidemiologiju kako bi provjerila točan broj ljudi koji se stavljaju pod zdravstveni nadzor i neodgodivo upućuju pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući“ – navedeno je u izvješću.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Moraju ostati kod kuće. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.