Obavijest i informacije za građane

Policijska uprava sisačko-moslavačka obavještava da su telefonske linije 192 predviđene za hitne pozive građana i preopterećene su zbog opsega poslova izazvanih trenutnom situacijom. Stoga pozivaju da za potrebe informacija u svezi izdavanja propusnica kao i svih ostalih pitanja koja se odnose na dobivanje informacija o koronavirusu, koriste slijedeće:

Broj 113 na kojem u vremenu od 7 do 22 sata građani mogu dobiti sve informacije o novom koronavirusu, a na upite odgovaraju epidemiolozi i drugi stručnjaci.

S naglaskom na zdravstvena pitanja građani se mogu svakim radnim i neradni danom u vremenu od 7 do 22 sata obratiti na broj telefona 01/209-9087, na kojem će savjete pružati liječnici, farmaceuti i drugi stručnjaci volonteri.

Za psihološku pomoć građani se mogu obratiti svakim radnim danom i vikendom u vremenu od 8 do 20 sati na brojeve telefona: 099 /527-0126 i 099/527-0127.

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije uspostavio je Centar za psihosocijalnu pomoć stanovnicima na broj telefona 044/567-164.

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, ukoliko iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština morate napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta potrebno je obratiti se nadležnim stožerima civilne zaštite radi izrade propusnice.

Na području Sisačko-moslavačke županije možete se obratiti Stožeru civilne zaštite sisačko-moslavačke županije na e-mail roman.rosavec@smz.hr.