Ministar ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetio Sisačko-moslavačku županiju

U Sisačko-moslavačkoj županiji boravio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ministar je sa suradnicima, a u pratnji župana i njegovih zamjenika, nakon obilaska sisačkog Željezničkog kolodvora, na kojem su dovršeni radovi rekonstrukcije i koji ima uporabnu dozvolu, održao radni sastanak.

„Nakon što smo došli vlakom u Sisak, vidjeli obnovljeni kolodvor, obnovljenu prugu, dogovorili smo da će HŽ Infrastruktura krenuti s izradom studijske dokumentacije o potrebi izgradnje drugog kolosijeka pruge Zagreb-Sisak“- rekao je ministar. Nastavlja se obnova pruge Sunja-Novska, a što se tiče cestovne infrastrukture, ministar očekuje da bi u mandatu ove Vlade mogli donijeti odluku o financiranju dovršetka autoceste Zagreb-Sisak. Most preko Odre i spojna cesta na autocestu očekuje odabir izvođača radova i njegovo uvođenje u posao. Dionica Orleković-Hotnja, jedina neasfaltirana dionica državne ceste u Hrvatskoj ući će, rekao je Butković u plan nabave Hrvatskih cesta. Isto tako će nastojati da radovi na obnovi ceste Sisak-Petrinja krenu što prije.

Župan je iskazao zadovoljstvo ovim posjetom i radnim sastankom s ministrom Butkovićem. Uz odobravanje ministrovih izjava o gradnji željezničke i cestovne infrastrukture, župan je dodao kako svakako moramo tražiti dopunjavanje kompozicije vlaka za Zagreb, kao bi se omogućilo udobnije putovanje ovim frekventnim linijama. Župan Ivo Žinić je zaključio kako ova ažurnost i dolazak kompletne ekipe, svih državnih tajnika važnih za teme o kojima se govorilo i predsjednika uprava HŽ Infrastrukture, HŽ promet i Hrvatskih cesta dovoljno govori o ozbiljnosti ovog posjeta.