Mažoretkinje Grada Kutine – regionalno prvenstvo i koncert uz Dan žena

Mažoretkinje Grada Kutine bile su domaćin i organizator regionalnog prvenstva sjever 2020. na kojoj su svoj rad predstavile mažoretkinje iz nekoliko gradova. Ovo je prvi puta da su kutinske mažoretkinje domaćin regionalnog prvenstva u Savezu hrvatskog udruženja mažoret timova. Nakon prvenstva mažoretkinje su održale koncert koji tradicionalno organiziraju uz Dan žena.

“Kutinčani imaju dugu tradiciju mažoret plesa, te su svojim rezultatima prepoznati u cijeloj Hrvatskoj. Drago mi je da se ta tradicija nastavlja i da smo upravo mi domaćini ove smotre na kojoj pozdravljam sve sudionike”, rekao je gradonačelnik kutine Zlatko Babić otvarajući smotru u dvorani Sportskog centra Kutina.

Kako nam je rekla voditeljica i trenerica kutinskih mažoretkinja Ana Marija Benčić prvenstvo u Kutini predstavlja kvalifikacije za nadolazeće državno prvenstvo koje će se održati posljednji vikend u mjesecu svibnju.

U Kutini su nastupili mažoret timovi iz 5 gradova: Zagreba, Siska, Velike Gorice, Ivanić Grada i Kutine, a bogatim programom koji je održan u sklopu koncerta mažoretkinje su u revijalnom dijelu pokazale svoje ponajbolje točke i oduševile posjetitelje.

Nagrade i priznanja najuspješnijima u nekoliko kategorija uručili su ravnatelj Sportkog centra Kutina, Renato Habek i Vanja Josić iz TZ Grada Kutine.