Kutinski glazbeni sindikat – koncert posvećen ženama

Kutinski glazbeni sindikat održao je koncert uz Dan žena u klubu Arcus. Posjetitelji koncerta kažu da je ovo jedan od najboljih koncerata koji su održali u Kutini. Prostor kluba Arcus idealan je za ovakvu vrstu glazbe, a Kutinski glazbeni sindikat odabrao je uz to i dobar povod, te svojoj vjernoj publici pružio najbolje.
  

Početak rada Kutinski Glazbeni Sindikat vezan je uz okupljanje tri entuzijasta 2014. godine, a njihovo muziciranje i druženje  preraslo je u želju da glazba koja se stvara izađe izvan okvira „garaže“. Tako su ubrzo akustična gitara, glas i harmonika dobili pojačanje u vidu brača, cajona, basa i violine.

 „KGS svira pop i rock glazbu novije povijesti u kojim obradama ruše predrasude u odnosu na uobičajene glazbene stilove. Želja je benda da se obradama kultnih, nekad alternativnih i možda manje „izlizanih“ pjesama napravi odmak od uobičajenih cover bendova i njihovog repertoara.“
  KGS je dosad zabilježio više nastupa među kojima i onaj u Siscia jazz clubu, Europskom trgu u Zagrebu povodom obilježavanja Dana Europe, kao i koncerte u Kutini i okolici. (foto : NB)



KGS čine:
DAVORIN ADAMOVIĆ – glas
HRVOJE ADAMOVIĆ – brač
TOMISLAV ĐURKAN – bas
ENA SABOLIĆ – glas
DAVOR HABAZIN – harmonika
NENO HADŽIHAJDIĆ – cajon
MATIJA KRMEK – gitara
OKSANA SCHNEIDER – violina