Gradonačelnik Mišković poziva građane na strpljenje

Grad Popovača i gradski Stožer civilne zaštite propisno provode odluke s državne i županijske razine a rezultat je i više nego dobar, zasad ovdje nema osoba zaraženih korona virusom, ističe gradonačelnik Josip Mišković.

„Grad Popovača je zatvorio svoje ustanove, Dječji vrtić i Knjižnicu i čitaonicu, a i smanjio je broj zaposlenika u gradskoj upravi te ostali gradskim službama. Trenutno radi samo onaj minimum koji nam je potreban da Grad nesmetano funkcionira i da se provode sve naložene mjere.“

S obzirom na donesenu Odluku o zabrani  napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka od utorka se u Gradskoj upravi izdaju Propusnice. „Pritisak je velik i moj apel svim građanima je da te propusnice ne zlokoristimo, znači, ajmo ih izdavati samo onima kojima je to zaista potrebno. Ne samo da to mi u Gradu fizički ne stignemo napraviti, već ćemo napraviti to da ta mjera neće dati svoje rezultate, a trebamo zaista svesti kretanje na minimum“ – pojasnio je gradonačelnik Mišković.

Grad Popovača već je donio odluku o oslobođenju plaćanja troškova koji se odnosi na djecu koja od 16. ožujka nisu koristila usluge Dječjeg vrtića, a kako bi se posljedice izazvane ovom epidemijom ublažile, Grad priprema i čitav niz novih mjera. Sve službe u Gradu odrađuju svoj posao te problema u prometnoj komunikaciji za sve one koji u ovoj situaciji moraju raditi, nema, a ostale gradonačelnik poziva da ostanu u svojim kućama kako bi se epidemija suzbila i kako bi se broj zaraženih počeo smanjivati a samim time i kako bi se što prije nastavio normalan život.