DVD Podbrđe održao Skupštinu

Članovi DVD-a Podbrđe na ovogodišnjoj su Skupštini izrazili zadovoljstvo činjenicom da u protekloj godini nisu imali intervencija što, kako su naglasili, potvrđuje kvalitetnu provedbu preventivnih aktivnosti.

U okviru podnošenja Izvješća o radu u 2019. godini, Upravni odbor istaknuo je i uređenje vatrogasnog spremišta. „Završena je kuhinja, uređen sanitarni čvor i dvorana. Postavljeno je centralno grijanje u svim prostorijama spremišta, tako da sada sve aktivnosti DVD-a kao jedine udruge u naselju, možemo provoditi ovdje u adekvatnim uvjetima. Preostaje još objekt opremiti potrebnim inventarom i staviti vanjsku fasadu”- napomenula je predsjednica DVD-a Ivančica Furda te podsjetila kako je Društvo u suradnji sa Likovnim društvom „Moslavački krug“ i Vinarijom Florijanović lani uspješno organizirala prvu likovnu koloniju u Podbrđu, a slike nastale na ovom susretu umjetnika danas krase unutrašnjost spremišta.

DVD Podbrđe u protekloj je godini tradicionalno bio domaćin središnjoj proslavi blagdana sv. Florijana za čitavu Vatrogasnu zajednicu Grada Popovače, a članovi su dali svoj doprinosu i u realizaciji brojnih ostalih programa provedenih na području Grada. Planom rada za ovu je godinu, među ostalim, obuhvaćen i daljnji rad na popularizaciji društva te završetak uređenja objekta spremišta.

Kroz dodjelu prigodnih priznanja i plaketa, DVD Podbrđe izrazilo je zahvalnost svojim članovima povodom jubilarnih godišnjica njihova aktivnog angažmana u Društvu, a čestitke na uspješnom radu uputili su im, pored ostalih gostiju, zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković te predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres.