Dodatna zaštitna oprema za zdravstvene ustanove

U dvorištu Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak održana je raspodjela zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama s područja Sisačko-moslavačke županije, a uz ravnatelje zdravstvenih ustanova nazočili su joj župan Ivo Žinić i njegov zamjenik, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec.

Prije početka podjele opreme, načelnik Stožera Roman Rosavec zahvalio je svim ravnateljima ustanova u zdravstvu što su prepoznali važnost zajedničkog djelovanja u ovim trenutcima.

Na područje Sisačko-moslavačke županije dopremljeno je 24 000 kirurških maski, 4 600 maski FFP2, 650 kirurških ogrtača, 340 zaštitnih naočala, 10 000 pari zaštitnih rukavica i 400 litara tekućine za dezinfekciju. Oprema je podijeljena Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, Zavodu za hitnu medicinu, Zavodu za javno zdravstvo te domovima zdravlja Kutina, Petrinja i Sisak, kao i operativnim snagama Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, koje uključuju nižerangirane stožere. Oprema je dopremljena iz Kine, prošla je provjere koje jamče njenu kvalitetu i sigurnost u korištenju naših medicinskih djelatnika.

Rosavec je istaknuo kako opreme u zdravstvenim ustanovama ima dovoljno te je pozvao sve sugrađane da se ponašaju odgovorno, olakšaju rad zdravstvenim djelatnicima i Stožeru, te zaštite sebe i svoje najbliže.

Župan Ivo Žinić je u ovoj prigodi pozvao sve one koji žele donirati sredstva ili opremu da to učine preko Stožera civilne zaštite. “Na području SMŽ trenutačno je 14 osoba pozitivnih na COVID 19. Radosni smo da su prva dvojica izliječeni i pušteni kućama. Dvije su osobe u izolacijskim jedinicama OB Sisak. Deset ih je u samoizolaciji” – istaknuo je župan zahvalivši pritom svim medicinskim djelatnicima na velikim naporima koje danonoćno ulažu u očuvanje povoljnog stanja u Županiji, te pozvavši sve stanovnike SMŽ da dosljedno poštuju i provode sve odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite.