Valentinovo u Arcusu – uz glazbu i erotske stihove

U subotu 15. veljače u 19h POU Kutina organizira večer dobre glazbe i erotskih stihova pod nazivom “Osluhni ljubav” uz Mariju Barišić Butina, Stelu Šmit, Mateju Škaro i Anu Barišić.
Ljubav će se, osim kroz glazbu, osluhnuti i kroz stihove erotske poezije. Događaj će biti popraćen i čašicom finog vina  poznatih kutinskih vinara, te će se u ugodnom okruženju proslaviti Valentinovo.  
Stela Šmit studentica je Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, samouka je gitaristica, ali se primarno bavi pjevanjem. Broji nekoliko samostalnih koncerata u sklopu gradskih događanja i festivala u Kutini.
Protekla godina za nju je bila iznimno glazbeno i iskustveno plodna. Mogli ste je gledati u Kazalištu Komedija gdje je glumila Guju u mjuziklu Šuma Striborova i u ovogodišnjoj sezoni The Voice Hrvatska. Kako je i sama rekla, nije imala velika očekivanja od showa, negdje je usput pobijedila samu sebe i svoj strah od nepoznatog. Zauzvrat je od The Voica dobila prekrasno iskustvo i uspomenu te divnu pjevačku ekipu. U svoje slobodno vrijeme piše i sklada pjesme.
Njena kolegica i prijateljica Mateja Škaro također je studentica Učiteljskog fakulteta i pratit će Stelu na klaviru. Mateja je završila osnovnu i srednju glazbenu školu „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu. Vodila je dječji zbor Vivaldine u pjevačkom studiju Mozartine, a već 7. godinu vodi dječji crkveni zbor Santo.
Marija Barišić Butina kutinska je glazbenica koja broji 11 godina aktivnih rada. Bila je dugogodišnja članica ŽVA SiDone te Kutinskog pop/rock band-a CryBaby. Sudjelovala je na RTL-ovom pjevačkom natjecanju Zvijezde 2017.g na kojem je osvojila 5 mjesto, te se istaknula u suradnji s Tonijem Cetinskim i zagrebačkim rep sastavom Chil Out čije pjesme možete poslušati na youtubu. Sudjelovala je u više gradskih događanja, festivala i humanitarnih koncerata. S Marijom će nastupiti i njena sestra Ana.
Ana Barišić studentica je Prehrambeno Tehnološkog fakulteta u Osijeku. Svira gitaru od svoje 12 godine te je završila 4 godine pop/rock škole Kutina – Sisak.
Sa svojih samo 14 godina sudjelovala je na Jazz-Blues natjecanju mladih glazbenika u Memphis-u u Americi.
Također je sudjelovala na raznim festivalima i koncertima u Kutini, Daruvaru i Sisku. Anu smo mogli slušati u sastavima kao sto su ŽVA SiDone, acoustic triju Chashercat’s i fourtown blues band-u iz Siska.
Marija i Ana su sestre koje zajedno uživaju u glazbi.