U Knjižnici i čitaonici Popovača održano predavanje “Zdravi stilovi života u dnevnoj bolnici”

U prostoru Knjižnice i čitaonice grada Popovače, klinički psiholog prof. Jasminka Matić Jogunica, održala je predavanje “Zdravi stilovi života u Dnevnoj bolnici”, a primjere  s posebnim naglaskom na problem alkoholne ovisnosti u obitelji i društvu istaknula je viša medicinska sestra Marija Majnarić.

Time je obilježen 13. tjedan psihologije, ukazana važnost brige za mentalno zdravlje i potrebu prevencije i ranog orkrivanja i liječenja mentalnih poremećaja te prilika da se s prisutnima podijele iskustva tima Dnevne bolnice za alkoholnu i druge ovisnosti Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača.

Bila je to prilika i za popularizaciju psihologije i struke u lokalnoj zajednici, kao i izlazak predstavnika ove ustanove i način da se u ugodnoj atmosferi knjižnice, otvorenije porazgovara s građanima Popovače o potrebi javljanja za pomoć, pozabavi problemima koji su riješivi, izazovima svakodnevnog života, stresu, depresiji, ovisnostima, psihičkim bolestima u cjelini i nastojanjima da se o tome govori bez stigme i predrasuda, na ljudski način jer svakom čovjeku je potrebno porazgovarati u povjerenju, s prijateljem, sa stručnom osobom. „Važno je naći način jer problemi su riješivi. “Ne” stigmi i “da”našoj bolnici bez ograde“ – poručuju iz NPB „Dr. Ivan Babrot“ Popovača.