Reagiranje

Na vijest o boravku kutinskih gimnazijalaca u Strasbourgu reagirala je Mia Krakan te je zatražila ispravak netočnih informacija, Njen ispravak prenosimo u cijelosti:

Poštovani,
javljam se vezano za Vaš jučerašnji članak ( http://www.radiomoslavina.hr/2020/02/kutinski-gimnazijalci-predstavljali-hrvatsku-u-eu-parlamentu-u-projektu-euroscola/ ) o kutinskim učenicima koji su predstavljali Hrvatsku u Europskom parlamentu.
Jedna sam od učenica koja je bila na spomenutom putovanju i čitajući članak sam uočila nekoliko nedosljednosti. Bila bih Vam iznimno zahvalna kada biste prepravili i ponovno objavili članak.

Prva stvar na koju bih Vam obratila pozornost je vezana uz osvajanje natječaja (ovako ste Vi napisali: ”Sudjelovanje u ovom projektu učenici su osvoji na Natječaju Ureda Europskog parlamenta”). Naime, natječaj je osvojila učenica Mia Krakan sa svojim video-uratkom.
Drugo, htjela bih nadodati kako se uz učenice Teu Tolimir i Chiaru Todorov, iznimno istaknula i učenica Nika Šljubura koja je izabrana kao predsjedavajuća koja je predstavljala sve internacionalne sudionike teme o ovisnostima na simuliranoj sjednici Europskog parlamenta.

Svrha ovog maila je pokazati učenicama da se njihov trud cijeni i da ih se ne zakine kako se može shvatiti iz Vašeg članka. Smatram kako tražim vrlo malo od Vas, a njima dvjema će to donijeti veliko zadovoljstvo i ispunjenje.

S poštovanjem,
Mia Krakan.