Otisak – novi projekt OŠ Popovača

Osnovna škola Popovača partner je na projektu Otisak kojega provodi udruga Roditelji u akciji – Roda, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru programa „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije“.

Projekt se provodi od 1. rujna 2019. do 30. travnja 2021. i u njemu sudjeluje pet škola; OŠ Nikole Andrića Vukovar, OŠ Tin Ujević Osijek, OŠ Borovje Zagreb, OŠ Žitnjak Zagreb te OŠ Popovača.

Tijekom ovog projekta će 30 učenika škole besplatno sudjelovati u različitim radionicama na temu socijalne održivosti. Prije početka održavanja radionica za učenike, održane su radionice za učiteljice i volonterke o razvoju učinkovitih programa održivog razvoja i odgovornog građanstva učenika u kojima su sudjelovale tri učiteljice iz Popovače; Manuela Kujundžić, Maja Loina i Dunja Mijović.

„Slijedi nam vidjeti kako će učenici naše škole reagirati na sve sto ih očekuje tijekom provođenja projekta Otisak“ – poručuju iz OŠ Popovača.