Održana Skupština DVD-a Velika Ludina

Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Ludina održalo je 1. veljače svoju redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu.

Skupštini, održanoj u Društvenom domu u Velikoj Ludini, osim članica i članova ovog DVD-a, nazočili su i predstavnici prijateljskih društava, predstavnici Vatrogasne zajednice Sisačko – moslavačke županije, donatori i suradnici te načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović.

Društvo je ovo koje se ponosi tradicijom dugom 127 godina i velikim brojem članova, istaknuo je predsjednik Vjekoslav Marušić. Kako je istaknuto u izvješću, u prošloj godini sudjelovali su na 14 intervencija te na brojnim natjecanjima, a posebno su ponosni na djecu i mlade. Naime, djevojčice su osvojile 1. mjesto dok su dječaci bili treći na Općinskom natjecanju, a dobri rezultati zabilježeni su i na Kupu Posavine, Županijskom natjecanju u Desnom Trebarjevu, te na Kupu „Antun Brlaković“ u Popovači. Uz nabavku opreme, ulagalo se i u edukaciju, a to su ujedno i planovi za ovu godinu.

Načelnik Općine Dražen Pavlović, inače i član DVD-a, kazao je kako je, uz stožerni DVD Vidrenjak, ovo društvo jako dobro opremljeno, što je i nužno s obzirom na to da čitava vatrozaštita na području općine ovisi ponajviše o ta dva društva. Kako je napomenuo, Općina će i ove godine nastaviti ulaganja u vatrogastvo, a istome se nada i od brojnih sponzora i donatora.