Nove jaslice u OŠ V. Vidrića od travnja kreću s radom

 U OŠ Vladimira Vidrića u tijeku je uređenje još jednih jaslica. Nakon što je prošle godine u travnju u istoj školi otvorena jaslička skupina „Vrapčići“ koja je primila šesnaest mališana po svim pedagoškim standardima, ove godine raste potreba za upisom djece jasličke dobi.
 Radovi na preuređenju prostora su u tijeku a obišao ih je gradonačelnik Zlatko Babić sa suradnicima.
  Trenutno je u Kutini četrdesetak djece na listi čekanja za dječji vrtić od kojih 15 imaju maksimalan broj bodova, odnosno oba roditelja su zaposlena. Neka od te djece imaju, a neka će uskoro navršiti godinu dana.  

 „Za adaptaciju prostora izdvojili smo oko 300.000,00 kn iz proračuna. Još 50.000,00 kn izdvojit ćemo za opremanje prostora. Početkom travnja nadamo se kako će spomenuti prostor biti u funkciji te će naši mališani imati svoj prostor, a roditelji će moći bezbrižno odlaziti na posao“ rekao je gradonačelnik Babić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Sandra Todorov najavila je početak rada odgojne skupine za 1. travnja. „Svi roditelji bit će pravovremeno obaviješteni. Sukladno tome s njima će biti obavljeni intervjui kako bi djeca mogla krenuti u vrtić“ ističe ravnateljica Dječjeg vrtića.

 U Kutini postoji lista čekanja za vrtić te su već pokrenuti napori za izgradnjom novog vrtića. Početkom veljače prezentiran je projekt izgradnje i opremanja Dječjeg vrtića u Kutini, a osim projektne dokumentacije ishođena je i građevinska dozvola za novi vrtić čija bi površina iznosila 1.235,00 m². Predviđena lokacija za dječji vrtić je Ulica Silvija Strahimira Kranjčevića u Kutini a vrijednost projekta je procijenjena na 22,5 milijuna kuna. „Dječji vrtić je među prioritetima Grada Kutine te se nadamo prijaviti za sufinanciranje istoga od strane EU ili Republike Hrvatske dok bi dio sredstava bio iz Proračuna Grada Kutine. Našim sugrađanima je vrtić od iznimne važnosti te je on jedan od preduvjeta kako bi mladi, ne samo ostajali, nego i dolazili u Kutinu. Nadamo se čim prije započeti s realizacijom projekta kako bi naši najmlađi sugrađani dobili svoj prostor za igru i učenje a roditelji mogli bezbrižno obavljati svoje poslovne zadatke“ kaže gradonačelnik.  

U vrtiću se planira osigurati prostor za 8 grupa, odnosno 138 vrtićanaca, 3 jasličke grupe s pratećim prostorijama + 5 vrtićkih grupa s pratećim prostorijama, višenamjenski prostori: dvorana, spremište rekvizita, spremište didaktičkih sredstava, prostori za odgojno – obrazovne djelatnike te ostali prostori koji bi bili predviđeni kao tehnički blok, distribucijska kuhinja s pratećim prostorijama. Uz to potrebno je osigurati natkrivenu terasu jasličkih i vrtićkih grupa te urediti vanjski prostor i igralište. (izvor: kutina.hr)