Marijan Gašparec i dalje predsjednik Udruge voćara i vinogradara Moslavine

Na Izbornoj Skupštini Udruge voćara i vinogradara Moslavine iz Velike Ludine za predsjednika je ponovno izabran Marijan Gašparec, a novi su četverogodišnji mandat dobili i ostali članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Kako je istaknuo predsjednik Gašparec, u prethodnom razdoblju, Udruga je djelovala na unapređenju voćarstva, vinogradarstva, vinarstva, povrtlarstva  i cvjećarstva, te unapređenju gospodarskog, socijalnog i kulturnog položaja poljoprivrednika. „Organizirali smo stručna predavanja, edukativne izlete, gospodarske manifestacije, te održavali tradicijske običaje (Vincekovo, Bartolovo, Martinje)“ – rekao je Gašparec dodavši i kako je Udruga nažalost morala pokretati aktivnosti oko proglašenja elementarnih nepogoda.

„Sudjelovali smo i u brojnim radio i televizijskim emisijama, birali smo najuzornijeg voćara i vinogradara, organizirali  Izložbu proizvoda OPG-a, Roštiljadu, proslavu Badnje večeri, te najznačajniju nam manifestaciju „Jabuku crveniku“ – naglasio je predsjednik Udruge.

„U razdoblju pred nama planira se isto, ali na višoj razini, a planira se i nastavak dobre suradnje s lokalnim udrugama te s prijateljskom udrugom iz Marije Bistrice“ – poručuje vodstvo udruge.

Vodstvo je nagradilo članove koji su se istaknuli svojom aktivnošću u prethodnom razdoblju, te članice KUD-a „Mijo Stuparić“, Josipu Lažetu, ravnateljicu Knjižnice i čitaonice Velika Ludina, predstavnicu Savjetodavne službe Suzanu Slovic, te Brankicu Kozarić.

Skupštini su nazočili i načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović, predsjednik Općinskog vijeća Vjekoslav Kamenščak, predstavnici prijateljskih udruga s područja općine Velika Ludina, te predstavnici Udruge vinogradara i vinara „Škaf“ iz Križa i Udruge vinogradara Marije Bistrice.