Kvalifikacijski turnir „Coca-Cola kup“ održan u OŠ Zorke Sever u Popovači

OŠ Zorke Sever Popovača bila je domaćin kvalifikacijskog malonogometnog turnira Coca-Cola Cup 2020. u Sisačko-moslavačkoj županiji. Riječ je o turniru koji se još igra i u Sisku, Kutini, Sunji, Petrinji i Gorama.

Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji.  Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.000 ekipa. Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja.

Novost u sustavu Coca-Cola Cupa je da se u ovoj sezoni uvela i kategorija ženskog nogometa, tako da se sve djevojke zaljubljene u ovaj sport mogu okušati u natjecanjima s vršnjakinjama, družiti se i boriti za nastup u Splitu.

Dodajmo kako su igre ove godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika, a snaga igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u više od sva desetljeća osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Otvorenju kvalifikacijskog malonogometnog turnira Coca-Cola Cup 2020. nazočili su zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, te ravnateljica OŠ Zorke Sever Zvjezdana Martinec.