Kick boxing klub Kutina – iz Karlovca s medaljama

U izvrsnoj međunarodnoj konkurenciji 40 zemalja i 2200 natjecatelja od 07.-09.veljače u Karlovcu je održan EK u kickboxingu, u svim disciplinama i uzrastima. Natjecanje se odvijalo pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice države, HOO,SDU za sport, grada Karlovca i Karlovačke županije. Kutinčani su svojim nastupom bili ponovo na razini vrhunske zadaće. Stariji natjecatelji su osvojili skoro planirani uspjeh, a naročito veseli uspjeh najmlađih natjecatelja koji su postigli odlične rezultate. Naša glavna uzdanica i reprezentativka države, juniorka Una Maravić bila je na razini najboljih natjecateljica i osvojila zlatnu medalju. U tri vrlo teške borbe skupine -60kg light contact, svojim odličnim nožnim tehnikama uspjela je nadvladati svoje  protivnice. Pobijedila je u; ¼ Kiteh Ninu(Slo) 3:0; ½ Tombini Elenu (IT) 3:0; f.Rozina Zala (SLO) 3:0.

Osvajačice zlatnih medalja su još u dječjoj konkurenciji: CH F-24kg.PF-Tena Kačmarček. Pobijedila je; ¼ Spirova Kalina (BUL) 6:3; ½ Halmagi Nikolet(HUN)11:0; f. Babić Lucija(Tigar-KA) 9:0.

Šamec Leona je u kategoriji -36kg. u finalu svladala Petru Milica (Batajnica-SRB)4:3. U istoj skupini Blagojević Tamara je izgubila u ½ od Petre Milica s 12:5 i osvojila broncu.

Osvajači srebra: Juniorka Iskra Maravić u skupini -55kg LC. Odradila je svoje borbe vrlo dobro, ali zbog zdravstvenih tegoba nije uspjela privesti borbu do zlata. Pobijedila je u ¼ Torok Korola (HUN) 2:1; Jaszai Orslya (HUN) 3:0; f Keth Nina (SLO) 0:3;

Šimun Filipović, naš mlađi junior radio je odličnu finalnu borbu u low kicku skupine-75kg, protiv Abu Tarifa iz Izraela koju je izgubio preglasavanjem sudaca 2:1.. Ovo je Šimunu prvi izlazak na međunarodna natjecanja u tvrdim opcijama kickboxinga i pokazao je, da se može ravnopravno nositi s ostalima.

Srebro je osvojila i Horvat Laura koja je izgubila finalnu borbu od Petre Ivanove (BUL) u kategoriji djece PF-36kg s 2:9.

Broncu je osvojila juniorka Doris Magdić +70kg. kick light koja je izgubila polufinale od Golubović Angele (Viktorija M.L.) s 2:1.

Mateo Šepek yc-M+47PF.Pobjedio je 1/16  Banak Mate (HUN) 6:4; 1/8 Choman Aleksandar (BUL)13:3; ¼ Tsnetkov Mihael (BUL) 8:4; ½ Čelić Ivano(Planet) 3:11;

Ađelina Filipović mlađa kadetkinja -42kg PF. Pobijedila je u 1/8 Viscorek Dora(HUN) 4:1; ¼ Krmpotić Viktorija (Tigar –Slunj) 5:1; izgubila ½  Šmidl Ana (AUT) 5:6.

Poredak od 5-8 mjesta zauzela je Katarina Marenčić juniorka u disciplini KL-55kg. Kvalifikacije nisu još prošli Petar Bervida, Tara Gačeša, te su natjecanje završili u šesnaestini finala.

Kutinčane sad očekuje manji odmor, a krajem mjeseca nastup u Sofiji i Sarajevu, prije početka državnih prvenstava.