Energetska obnova zgrade Gradske uprave pri završetku

Energetska obnova zgrade Gradske uprave u Kutini bit će gotova do kraja ovog mjeseca. Rečeno je to na konferenciji za novinare pri obilasku završnih radova u zgradi Gradske uprave, nakon kojih slijedi tehnički pregled.


 „U potkrovlje zgrade Gradske uprave nije se ulagalo 40 godina, te je energetska obnova bila potrebna iz više razloga. Uz energetsku uštedu važni su nam bili i sigurnosni elementi iz sfere protupožarne zaštite i zaštite na radu . Iz ovog je prostora izmještena državna arhiva u adekvatan prostor, uređeno je 16 ureda, a energetska ušteda prema projektnoj dokumentaciji iznosit će oko 60%“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

 Voditelj projekta Mišel Novosel rekao je kako su najzahtjevniji radovi bili ugradnja nove kotlovnice, lifta, te sustava grijanja i hlađenja, kao i elektroinstalacija. „Cijela energetska obnova obuhvatila je 1400 m2 kvadrata prostora, a samo potkrovlje 500 m2. U 16 prostorija uključeno je 12 ureda, prostor za sastanke i jedan pomoćni prostor“.
 

U zgradu je ugrađen i lift koji bi trebao osobama s invaliditetom olakšati pristup gradskoj upravi. „Njime će se moći doći na obje etaže ove zgrade. Ovo je bitan iskorak za osiguravanje kvalitetnijih uvjeta osobama s invaliditetom, a prvi takav lift ugrađen je u zgradu POU Kutina“ ističe Babić.     

 U ovaj projekt uloženo je 6,8 mln kn, od kojih je Grad Kutina uložio 3 mln kn vlastitih sredstava, dok se ostatak financira iz Fonda za regionalni razvoj. Radove je izvodila tvrtka Hidroindustrijska montaža iz Slavonskog Broda, a voditelj radova Igor Ivančić rekao je kako su radovi završeni prije roka.