TZ Grada Popovače organizirala seminar o osmišljavanju turističkog proizvoda u ruralnom i kontinentalnom turizmu

U organizaciji Grada Popovače, Turističke zajednice Grada Popovače i Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” u Popovači je, na OPG-u Belajec, održan seminar “Osmišljavanje turističkog proizvoda u ruralnom i kulturnom turizmu”.

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković tom je prigodom istaknuo kako i Grad, Turistička zajednica, udruge i gospodarstvenici imaju interesa, ali i potencijala, te to treba iskoristiti. Uz prirodne ljepote i našu imovinu, bitna je i tradicija, te vinogradarstvo i vinarstvo, naglasio je Mišković.

„Klijet i vinograd statusni su simboli većine ljudi koji žive u ovom kraju, a sada smo došli do te faze da te klijeti koje smo gradili za svoje potrebe i za potrebe obitelji, jednoga dana možemo iskoristiti kao preduvjet za turističku ponudu. Vrijeme za to sada je idealno budući da se naveliko priča o kontinetalnom turizmu i njegovu razvoju, a neki krajevi lijepe naše to su već iskoristili. Mislim da je sada već krajnji čas da se ulože dodatni napori. Nedavno smo bili u Ministarstvu turizma i ministar je najavio da će se uskoro uložiti značajnija sredstva i u kontinentalni turizam, a tu je i naša prilika“ – zaključio je Mišković.

Uvodni govor održala je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj, a potom su predavači upoznali sve prisutne polaznike sa slijedećim temama: Uloga tradicije u kreiranju ponude, Kako organizirati 24 sata boravka gostiju u ruralnom turizmu, Pravni okvir za registraciju i rad u ruralnom turizmu, Gastronomija – posluživanje hrane i komunikacija s gostima, Kako napraviti dobru turističku vinsku priču te Ruralni i kulturni turizam kao turistički proizvod.