Održana skupština popovačkog Ogranka HVIDR-e

Članovi popovačkog Ogranka Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata održali su redovnu godišnju skupštinu na kojoj je vodstvo Udruge istaknulo zadovoljstvo realizacijom svih aktivnosti planiranih za prošlu godinu.

Predsjednik Ante Čupić podsjetio je ovom prilikom kako su članovi sudjelovali u obilježavanju svih državnih praznika i blagdana kao i sljedećih obljetnica- Maslenica, Pakrac, Plitvice, Bljesak, Memorijal 12 Hrvatskih redarstvenika Borovo Selo, Dan državnosti, Dan Grada, Oluja, Dan mrtvih, Sjećanje na žrtvu Vukovara. „Na navedena obilježavanja kao Udruga odazivali smo se kako na području Grada Popovače, tako i u drugim mjestima održavanja memorijala. HVIDRA Popovača je u suradnji sa Gradom bila nositelj mnogih aktivnosti, kao što je održavanje 11. Braniteljskog kupa Grada Popovače, a sudjelovali smo i na sportsko rekreacijskim aktivnostima ŠNIDOR, kao i na Županijskim igrama u Topuskom, Voloderu i ostalim mjestima“- napomenuo je Čupić dodajući i aktivno sudjelovanje u radu Predsjedništva Županijske HVIDR-e Sisačko- moslavačke županije, kao i u radu Odbora za branitelje Grada Popovače.

Kako je također naglašeno, HVIDR-a je bila nositelj aplikacije za sufinanciranje projekta izgradnje spomen poprsja generalu Zvonimiru Červenku na natječaj Ministarstva branitelja. „Projekt je uspješno završen i poprsje je uz svečani program otkriveno 15. veljače prošle godine“- istaknuo je Čupić. Govoreći o dobroj suradnji sa Gradom Popovača, u ime članova HVIDR-e zahvalio je Gradu i na podršci u uređenju prostorija za rad Udruge. Među ostalim aktivnostima predviđenima u okviru usvojenog Plana rada za ovu godinu, HVIDR-a ističe intenziviranje aktivnosti na rješavanju stambene problematike budući je velik broj članova u tom smislu na dugogodišnjem čekanju, a isto tako i nastavak organizacije sistematskih pregleda članova u Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“. Planira se, u dogovoru sa popovačkim osnovnim školama, za učenike organizirati i obilazak spomen obilježja pokojnom generalu Červenku.

Skupštinu popovačkog Ogranka HVIDR-e pozdravili su, među ostalim gostima, predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Sisačko- moslavačke županije Marko Klasan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Ivica Keser kao i gradonačelnik Josip Mišković koji je ovom prilikom posebno pohvalio sudjelovanje članova Udruge u provedbi edukativnog programa za osnovnoškolce „Da se ne zaboravi- više od terenske nastave“ kojeg je nositelj Udruga branitelja INE KVIN.