Moslavačka priča dobila Srebrnu povelju “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”

Ministar turizma Gari Cappelli dodjelio je nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“. Šampion sedmog Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske za 2019. je Roxanich Wine & Heritage Hotel iz Motovuna, a među 40-ak nagrađenih Srebrnu je povelju dobila Moslavačka priča iz Male Ludine.

„Ruralni turizam zaslužuje našu posebnu pažnju i još bolju promociju što ćemo, između ostalog, postići zagovaranjem naših prioriteta za vrijeme trajanja predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a. Inzistirat ćemo na vođenju politika održivog razvoja i poticanju raznolikosti turističke ponude, kako bismo potaknuli razvoj turistički manje razvijenih područja za što vjerujem da će omogućiti razvoj turističkih proizvoda koji će dodatno doprinijeti razvoju ruralnog turizma. Čestitam svim nominiranima i zahvaljujem na predanom radu u ovom dijelu hrvatske turističke ponude koja zaista ima mogućnost turistički živjeti svih dvanaest mjeseci u godini te koja potvrđuje sjajnu sinergiju i s ostalim vrstama turizma te tako horizontalno uključuje više različitih dionika“- istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Na natječaj Suncokret ruralnog turizma do ljeta je pristiglo 150 prijava iz gotovo svih dijelova Hrvatske, a o najboljima svake godine odlučuje komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu. „Akcija obilaska traje nekoliko mjeseci. Moraju se posjetiti i po jasno razrađenim kriterijima ocijeniti svi nominirani. Naši laureati prije svega su vrhunski domaćini, zaljubljenici u svoj kraj, ljubitelji tradicije i baštine, vizionari i što je najvažnije, iznimno hrabri i spremni na sve izazove. Da nije njih, hrvatskog sela odavno ne bi bilo, a prekrasan ruralni prostor ostao bi tek neiskorišteni potencijal. Suncokret ruralnog turizma najmanje je što možemo napraviti da im se na neki način zahvalimo i potaknemo ih da budu još kvalitetniji i bolji“ – kaže mr. sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, koja je inicijator i organizator projekta.

„Ponosni smo što smo se našli među najboljima u ruralnom turizmu. Srebrna povelja “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” u kategoriji “Ruralno turistički projekti” nagrada je za naš trud i upornost,za nesebičnu ljubav prema tradiciji i očuvanju kulturne baštine ovog našeg kraja. Hvala svima onima koji su nas prepoznali i nagradili“ – ističe Snježana Ožetski, voditeljica Moslavačke priče.

Fotografije: Moslavačka priča, Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”