Grad Kutina stipendira 40 studenata

  Grad Kutina dodijelio je 17 novih stipendija u školskoj godini 2019./2020. Uz 23 studenta koji su već u sustavu stipendiranja Grad Kutina u ovoj školskoj godini stipendira ukupno 40 studenata sa sveučilišnih i stručnih studija.


  U svrhu studentskih stipendija u ovoj akademskoj godini iz proračuna je osigurano 300.000 kn. Mjesečna stipendija iznosi 750 kn, a ove je godine interes za stipendije bio veći nego lani.
 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u kutinskoj Gradskoj vijećnici potpisao je ugovore sa studentima i poželio im uspješno studiranje. “Za dodjelu ovogodišnjih stipendija odabrano je 10 studenata po kriteriju izvrsnosti i 7 po socijalnom kriteriju. Želim svim našim studentima uspješno studiranje  i uspješan završetak akademske godine. Nadam se kako ćemo dogodine dodijeliti i veći broj stipendija. Prema našim saznanjima, bar još 10 studenata prima stipendije iz drugih izvora, bilo s državne ili županijske razine, što mi je posebno drago“, rekao je gradonačelnik Babić.

Prema novom pravilniku koji je na snazi zadnje dvije godine Grad Kutina dodjeljuje stipendije bespovratno samo za jednu akademsku godinu na način da se svaki student javlja svake godine na novi natječaj. „Želimo svake naredne godine obuhvatiti što je moguće veći broj studenata. Kao i do sada, stipendije smo dodijelili prema socijalnom kriteriju i kriteriju izvrsnosti” rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Željko Tomičić.
 

Među 17 novih studenata ima raznih struka, no već broj studenata je iz prirodoslovnih područja. Ema Škreblin, studentica druge godine Građevinskog fakulteta u Rijeci tom je prilikom rekla kako je zadovoljna odabirom struke i stjecanjem znanja na svom Fakultetu, kao i stipendijom koja će joj pomoći pri studiranju. Jednako tako zadovoljan je i Sandro Briski, student 3. godine prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu koji je izrazio želju ostati u svom gradu i pronaći posao u struci.