Zlouporaba položaja i ovlasti

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti i kaznenog djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku proveli kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim muškarcem i 41-godišnjom ženom.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 66-godišnjak u razdoblju od sredine mjeseca siječnja 2014. godine do kraja mjeseca veljače 2015. godine, u svojstvu voditelja jedne benzinske postaje s područja Kutine, na osnovu usmenog dogovora s odgovornim osobama trgovačkog društva s područja Novske, preuzeo karticu za točenje goriva s kojom je naplaćivao gorivo kupcima koji su gorivo plaćali u gotovini, a koji nisu tražili niti dobili vjerodostojne račune. Na taj način, 66-godišnjak je izdao nevjerodostojne (fiktivne) račune trgovačkog društva za gorivo u ukupnom novčanom iznosu od 463.919,73 kuna, od čega je 46.392 kuna zadržao za sebe.  

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 41-godišnjakinja u razdoblju od sredine mjeseca siječnja 2014. godine do kraja mjeseca veljače 2015. godine, u svojstvu prodavačice jedne benzinske postaje s područja Kutine, a u prethodnom dogovoru 66-godišnjaka s odgovornim osobama trgovačkog društva s područja Novske, o fiktivnom izdavanju računa trgovačkom društvu i plaćanju istih karticama  izdavala nevjerodostojne (fiktivne) račune trgovačkog društva za gorivo u ukupnom novčanom iznosu od 99.669,17 kuna, od čega je 9669 kuna zadržala za sebe.  

Osumnjičeni su zbog navedenih kaznenih djela kazneno prijavljeni Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.