Započeli radovi na energetskoj obnovi objekata NPB u Popovači

Zamjenik župana Roman Rosavec uz pratnju ravnateljice NPB „Dr. Ivan Barbot“ prim. Marine Kovač obišao je radove na zgradama bolnice.

Podsjetimo, nakon što je u rujnu potpisan ugovor za provedbu projekata energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije ubrzo su i započeli radovi obnove tri bolnička odjela (VI, VII, IX), zgrade laboratorija, prosekture te bolničke kuhinje. Riječ je investicijama ukupne vrijednosti 8.320.202,18 kuna sufinanciranima od strane Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Radovi obuhvaćaju poboljšanje toplinskih karakteristika vanjske ovojnice, zamjenu vanjske stolarije i unutarnje rasvjete učinkovitijom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode te sustava kontrolnih mjerila energenata i vode na navedenim odjelima. Uz navedene radove dodatno na zgradi prosekture ugovorena je ugradnja plinskih kondenzacijskih aparata i solarnog zagrijavanja PTV-a, dok kuhinju očekuje rekonstrukcija kotlovnice, projektiranje postrojenja solarnih kolektora i modernizacija opreme za dogrijavanje vode prirodnim plinom.

Kako ističe prim. Kovač, ovo su najveća kapitalna ulaganja od 1985. godine, a uz novo ruho, ujedno će se povećati ugoda boravka pacijenata i djelatnika. Radovi teku prema planu, a završetak se očekuje na proljeće.