Vijećnici usvojili II. Izmjene i dopune Proračuna Grada Popovače za 2019.godinu

Na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Popovače, vijećnici su jednoglasno usvojili II. Izmjene i dopune Proračuna Grada Popovače za 2019.godinu, II. izmjene i dopune Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2019. godinu, te Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2019. godinu.

Usvojen je Program održavanja komunalne infrastrukture Grada Popovače za 2020. godinu, Program  gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Popovače za 2020. godinu, a donesene su i Odluka o porezima Grada Popovače te Odluka o davanju suglasnosti Gradu Popovača za dopušteno prekoračenje po poslovnom računu. Također, gradski su vijećnici jednoglasno donijeli i Proračun Grada Popovače za 2020. godinu „težak“ gotovo 75 milijuna kuna.

U okviru Aktualnog sata vijećnike je zanimalo kojom dinamikom teku građevinski radovi na proširenju objekta Dječjeg vrtića u Popovači, kada će se krenuti u osnivanje Javne vatrogasne postrojbe Grada Popovače, dali je projekt izgradnje prometnice Potok-Okoli završen. Također ih je zanimalo može li se naći prostor za Udrugu PULS „Moslavački štrk“, zbog čega dolazi do promjena u broju biračkih mjesta u Voloderu, kako teče provedba Intervencijskog plana 5 gradova, što se poduzelo vezano uz prometnu signalizaciju u Strušcu te hoće li i Grad Popovača korisnike socijalne naknade zaposliti na radu za javno dobro. U okviru Aktualnog sata aktualizirana je i tema zimske službe, autobusnih stanica za potrebe učenika osnovnih škola, potrebe za obnovom prometnice Stružec-Osekovo, radovima na igralištu NK Voloder, javnom rasvjetom u Voloderu te potrebom za pješačkom stazom u Podbrđu.