Usvojen Proračun Općine Velika Ludina

Na 28. sjednici Općinskog vijeća Općine Velika Ludina usvojen je Proračun Općine Velika Ludina za 2020 godinu. Riječ je o iznosu od 22 milijuna i 777 tisuća kuna.

To je realno najveći proračun u povijesti Općine, istaknuo je načelnik Dražen Pavlović.

„Prije samog usvajanja proračuna prikazali smo i dijagram iz kojeg su vijećnici jasno mogli vidjeti kako naš proračun iz godine u godinu raste. Iz tog dijagrama mogli su vidjeti i kako su svi prihodi u porastu, što me posebno veseli. To su i prihodi od EU fondova, poreza na dohodak, komunalne naknade i rudne rente. Unatoč tome što smo mi općina koja nema uveden prirez, koja ima mali komunalni doprinos, proračun nam raste“ – rekao je načelnik Pavlović.

Uz projekte koji su trenutno u tijeku, poput dogradnje Dječjeg vrtića „Ludina“ vrijedne 6 milijuna kuna, iduće se godine planira i čitav niz ovih projekata. Slijede obnove prometnica u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, uređenje Društvenog doma Gornja Vlahinička, uređenje pozornice u Društvenom domu Velika Ludina, obnova Moslavačke ulice te izgradnja Sportske dvorane.  „Izražavam zadovoljstvo jer se sve to realizira i jer napredujemo“ – zaključio je Pavlović.