Usvojen Proračun Grada Popovače za 2020. godinu

Na 32. sjednici održanoj 12. prosinca u Podbrđu, popovački su gradski vijećnici jednoglasno usvojili Proračun Grada Popovače za 2020. godinu.

„Za 2020. godinu predlažu se prihodi i primici u iznosu od 74.890.630,00 kuna. Realni Proračun Grada trenutno je oko 55 milijuna milijuna kuna, dok su ostala sredstva predviđena zbog planiranih prijava različitih projekata na natječaje za sufinanciranje iz europskih i domaćih izvora. Proračun je planiran temeljem iskazanih potreba Grada odnosno realizacije u ovoj godini, dio projekata je već ugovoren ili je u provedbi, a istaknut ću Dječji vrtić koji je u provedbi a očekuju se sredstva od gotovo 8 milijuna kuna, Tržnicu vrijednu 4,2 milijuna kuna, a dogovoren je i dio izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, pa će tako taj dio prihoda biti daleko realniji nego u 2019. godini”- istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.

Proračunom za 2020. godinu zadovoljan je i HSP-ov koalicijski partner u Gradskom vijeću, a potvrdio je to Vladimir Vuksan, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a. „U proračun smo uspjeli unijeti neke svoje ideje i nadamo se njihovoj realizaciji. Fokusirani smo na našu mladež, pa smo se založili da se povećaju sredstva za rad Dječjeg vrtića, također založili smo se i za povećanje sredstava za stipendiranje učenika i studenata po socijalnom kriteriju, a i nadalje ćemo podržavati program sufinanciranja školskog pribora za učenike kroz vaučere u ukupnom iznosu od 300 tisuća kuna, a to je povećanje za 100 tisuća kuna s obzirom na prošlu godinu“ – pojasnio je Vladimir Vuksan.