U subotu još jedni “Dani repušničke kulture”

KUD “Repušnica” po deveti će puta, u subotu 14. prosinca s početkom u 18 sati u  Društvenom domu u Repušnici, održati manifestaciju “Dani repušničke kulture”.

Posebnost ove manifestacije je da u  programu svake godine uz članove KUD-a sudjeluju mještani iz Repušnice (ili oni koji se tako osjećaju) koji se predstavljaju svojim hobijima i aktivnostima koje se ne vide svaki dan. Uz folklor, pjesmu, ples, tu su i glumci, amateri koji uspješno slikaju, izrađuju suvenire ili se bave specifičnim umjetničkim izražajem, pišu pjesme, snimaju filmove, itd.

Ove godine uz nastup svih skupina KUD-a i učenika Područne škole Repušnica, nastupaju i Zbor umirovljenika Petrokemije, bend Čiste ljubavi Isusa Krista, Mažoretkinje grada Kutine te će biti predstavljena knjiga “Želja” izdana pod pseudonimom Mana Pass, a iza kojeg se predstavljaju Marina Kuleš i Nataša Debeljak.

Nakon raznolikog programa, domaćini su uz razgledanje prodajne izložbe radova umjetnika (Branka Vrbanić, Vlatka Vidiček – Dam, Josipa Vukadin i Lucija Pasarić) te priznanja i postignuća KUD-a – koji je ove godine sudjelovao na dvije državne smotre i objavio CD kandidiran za nagradu  Porin, za goste pripremili i jestivu izložbu  palačinki, čaj i kuhano vino kako bi zajedničko druženje “po domaći” uz razgovore potrajalo dugo u noć.

„Svi ste srdačno pozvani! Vidimo se u Repušnici!“ – poručuju članovi KUD-a Repušnica.