U Kutini otvorena Zimska čarolija i klizalište na ledu

U Kutini je otvorena Zimska čarolija – adventski program koji Turistička zajednica Grada Kutine organizira u sve većem i bogatijem izdanju.

Otvorili su je najmlađi, djeca Dječjeg vrtića i kutinske Mažoretkinje svih formacija, uz zabavan popratni program, ugostiteljsku ponudu, kućicu Djeda mraza u kojoj su djeca pisala o svojim božićnim željama, uživala u facepaintingu, te sudjelovala u vožnji tradicionalnim božićnim vlakićem.


  Zimska čarolija ove godine traje do 6. siječnja, a u tom vremenu Turistička zajednica pripremila je bogat program s novitetima kako bi privukli što veći broj građana. Posjet Zimskoj čaroliji u Kutini iz godine u godinu je veći, te se Kutina podiže na ljestvici Advenata manjih gradova u Hrvatskoj. „Imamo motivacije da iz godine u godinu unapređujemo naš program te smo tako i ove godine osigurali razna događanja za sve generacije. Vikendi će nam biti najbogatiji no svakoga dana bit će glazbe, klizanja, ugostiteljske ponude“, rekla je direktorica Grdić. Dodala je kako će se svake nedjelje paliti adventska svijeća u iščekivanju Božića.
  

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić otvorio je Zimsku čaroliju i klizalište te pozvao sve sugrađane da dođu na Trg dr. Franje Tuđmana i uživaju u adventskom programu koji su im pripremili. „Ovo je treća godina da imamo klizalište na pravom ledu i to se pokazalo odličnim. Djeca nam sve više kližu, imamo školu klizanja i sve je više posjetitelja koji dolaze na Zimsku čaroliju, a nisu iz Kutine. Program je bogat, osobito onaj za najmlađe, u njemu sudjeluju brojne udruge koje će se predstaviti i na Božićnom sajmu koji pripremamo i koji vrijedi posjetiti. Organiziramo i doček Nove godine za djecu i odrasle, tako da je ova Zimska čarolija jedna zaokružena turistička priča“, rekao je gradonačelnik.   

  Za klizalište su zaduženi Komunalni servisi Kutina, a kako je rekao direktor Komunalnih servisa Krešo Lenić klizalište zauzima 500 m2, radi 38 dana, od 15-21h radnim danom, a od 10-21 h vikendom. Cijena ulaznica je ista kao lani, 10 kn klizaljke i 10 kn klizanje u neograničenom vremenu, a ponuđena je isplativa sezonska karta za one koji misle češće klizati, 150 kn za djecu i 200 kn za odrasle“, rekao je Lenić.


   Klizalište je otvoreno uz zimske mirise kuhanog vina i fritula, a čekalo se u redu za kartu i klizaljke. Otvorenju klizanja uz predstavnike Grada Kutine, prisustvovao je i zamjenik župana SMŽ, Roman Rosavec.

Drugoga dana programa upaljena je i prva adventska svijeća u blagdanskom ugođaju i uz zbor crkve MB Snježne Madonna Nives , a vrijeme je zasad idealno za klizanje, što su mnogi iskoristili već na samom početku ove božićne priče.