Sportski vikend 7. i 8. prosinca

Igraju se zadnje prvenstvene utakmice ove jeseni
Ovog vikenda, 7. i 8. prosinca, igraju se zadnje ovojesenske utakmice u natjecanjima rukometaša i nogometaša. Izdvajamo utakmice moslavačkih klubova. Rukometaši kutinske Moslavine, u zadnjem kolu ove jeseni, u subotu gostuju u Vidovcu kod istoimene momčadi. Moslavina je trenutno sa 18 bodova prva na tablici Prve hrvatske rukometne lige Sjever i treba joj pobjeda da postane jesenski prvak.
Nogometaši kutinske Moslavine završili su jesenski dio prvenstvenog natjecanja na 5. mjestu 4. hrvatske nogometne lige Središte Zagreb. Ovog vikenda, u subotu i nedjelju, na Gradskom stadionu u Kutini dvije zaostale utakmice odigrat će juniori Moslavine protiv momčadi Gaj Mače i Prigorje iz Žerjavinca.
U Prvoj županijskoj nogometnoj ligi zaostale utakmice odigrat će u subotu u 13 sati u Sisku Metalac i Mladost iz Repušnice te u Topuskom Topusko i Vatrogasac iz Husaina.
U Drugoj županijskoj ligi zaostala utakmica se igra u nedjelju u 13 sati u Petrinji između Češkog Sela i Metalca iz Međurića.
Ostale nogometne lige okončale su jesenski dio natjecanja. Prvak 3. županijske nogometne lige je Šartovac, a prati ga Matija Gubec iz Kutine s istim brojem bodova. U Ligi veterana prvak je Moslavina iz Kutine. U Ligi juniora najbolji je Moslavac iz Popovače, u Ligi pionira prvi je Sokol iz Velike Ludine, a u Ligi limača Moslavina iz Kutine.
Tijekom prosinca slijedi odmor za većinu nogometaša osim za sudionike 36. malonogometnog turnira koji se igra u Sportskom centru u Kutini. (I.G.)