Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Popovače

Zajednica sportskih udruga Grada Popovače održala je skupštinu na kojoj je usvojen Plan rada i Financijski plan za 2020. godinu.

Kako je definirano Planom, Zajednica će svoje djelovanje usmjeriti na poticanje i promicanje sporta, provedbu sportskih aktivnosti za djecu i mladež, stvaranje uvjeta za provedbu sportskih priredbi i natjecanja, provedbu rekreativnih aktivnosti te provedbu sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom i stradalnika Domovinskog rata. Jedna od primarnih aktivnosti jest i skrb o sportskim objektima te obrazovanje i stručno usavršavanje sportskih djelatnika, naglasio je predsjednik Zajednice Željko Kasik te napomenuo da će Zajednica tradicionalno organizirati i niz manifestacija kroz godinu i činiti sve u okviru raspoloživih mogućnosti da se stvore još kvalitetniji uvjeti sportskim klubovima koji djeluju na području Grada Popovače. Sukladno usvojenom Financijskom planu, Zajednica za iduću godinu planira proračunska sredstva u iznosu od 875.000 kuna, naglasio je tajnik Ivica Keser.

Također, na skupštini je napomenuto kako će se 2. siječnja 2020. godine na mrežnoj stranici Grada Popovače objaviti Javni poziv za financiranje javnih potreba u sportu, a početkom godine napravit će se i kalendar sportskih natjecanja.

Okupljenima na skupštini obratio se i gradonačelnik Josip Mišković istaknuvši kako će Grad Popovača i nadalje financirati rad Zajednice sukladno mogućnostima, te kako će se zauzeti za uklanjanje nedostataka na sportskim terenima. Također, gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio na angažmanu sportskih udruga u društvenim događanjima.