Skupština UO Kutina i priznanje HOK-a predsjedniku I. Ružički

2019. godina za obrtnike na području Gradova Kutina i Popovača te Općine Velika Ludina koji su članovi Udruženja obrtnika Kutina bila je najbolja godina od izlaska Hrvatske iz recesije i krize. Rekao je to Ivica Ružička, predsjednik Udruženja na izvještajnoj skupštini.

To potrkepljuju i brojke. „Broj obrtnika povećan je za 30. Još je važnije da su svi novi obrti opstali i da uspješno posluje. U Udruženju je ukupno 496 obrta, Kutina 319, Popovača 157 i Velika Ludina 24. To je skoro 1000 zaposlenih i obrtnici su važna gospodarska poluga u ukupnom razvoju ovih jedinica lokalne samouprave.“, istaknuo je Ivica Ružička.

Predsjednik Udruženja obrtnika Kutina ističe kako je to uspjeh obrtnika koji vrijedno rade, ali i koji su žilavi i uporni. „Treba istaknuti i dobru suradnju sa Gradom Kutina, Popovačom i Velikom Ludinom. Kroz Odbor za gospodarstvo u Kutini obrtnici sudjeluju u kreiranju poticajnih mjera razvoja obrtništva što su članovi Udruženja dobro iskoristili. Tim smjerom želimo nastaviti raditi i u idućoj 2020. godini. Obrtnici su kroz sve ove teške godine dokazali da se vrijednim radom može napraviti puno toga i uz potporu JLS nadam se da ćemo biti uspješni i u novoj godini.“, poručio je Ivica Ružička, predsjednik Udruženja obrtnika Kutina.
2019. godina u Udruženju obrtnika Kutina pamtit će se i po velikom priznanju koje je Hrvatska obrtnička komora uz 25. obljetnicu obnoviteljske skupštine dodijelila Ivici Ružički, vlasniku automehaničarske radnje „Ružička“ i predsjedniku Udruženja obrtnika Kutina. On je dobitnik je plakete „Zlatne ruke sa pisanim priznanjem“ koje dodjeljuje Hrvatska obrtnička komora. Ovo priznanje predstavlja krunu obrtničke karijere i odražava zahvalu za sva dugogodišnja odricanja i rad na unaprjeđivanju obrtničke asocijacije i izgradnju komorskog sustava, kao i izvrsnost u obavljanju struke.