Sastanak gradonačelnika, predstavnika Dječjeg vrtića i Sindikata

U sklopu radnog sastanka gradonačelnika Kutine Zlatka  Babića i ravnateljice Dječjeg vrtića Kutina Sandre Todorov, koji je održan protekli tjedan u prostoru DV „Maslačak“, razgovaralo se i o povećanju koeficijenata odgajateljima u vrtiću, jer djelatnici DV Kutina u odnosu na kolege iz okolnih vrtića, imaju manje plaće što im uzrokuje čak i odlazak kolega u obližnje gradove. Sastanku su osim gradonačelnika i ravnateljice, sudjelovali i djelatnici vrtića te sindikalna povjerenica EKN-a ispred Dječjeg vrtića Ana Kurečić.

„Sindikat je nedavno sa Gradom potpisao Sporazum u kojem su uspjeli u tri godine povećavati osnovicu, a ove godine došli smo do 2.380,00 kn što je iznos podjednak onom iz 2009. godine kada smo imali jednaku osnovicu, a koja će se sada nakon ovog povećanja izjednačiti. Zadovoljna sam što smo u zadnje tri godine uspjeli povećati osnovicu, a ove godine još nam je povećan i stalni dodatak na plaću svim radnicima sa 650 na 800 kn. S gradonačelnikom i ravnateljicom, na našu inicijativu ćemo uspjeti pronaći način kojim bismo radnicima u vrtiću napravili korekciju koeficijenata tako da se izjednače s ostalim vrtićima u našoj okolici i povećanje plaća„ rekla je sindikalna povjerenica Ana Kurečić.
 

Ravnateljica DV Kutina Sadra Todorov rekla je kako je zadovoljna suradnjom Grada i Vrtića. „ Grad Kutina i gradonačelnik su spremni na suradnju i na dijalog te smo ovim putem upoznali i gradonačelnika s problematikom plaća. Nadamo se uskoro uvidjeti koliki je zaista nesrazmjer u plaćama i koliko bi Grad Kutinu koštalo povećanje plaća odgajateljima u vrtiću te se nadamo pronaći zajedničko rješenje“ rekla je Todorov.

 Gradonačelnik Zlatko Babić je istaknuo kako je svjestan nesrazmjera u odnosima plaća između pojedinih vrtića u okolici. „Napori da se povećaju plaće odgajateljima u vrtiću su zapravo nastojanja za povećanjem kvalitete života naših sugrađana ali i brige o najmlađima“ rekao je gradonačelnik.(izvor:www.kutina.hr)