Robert Kolenc izabran za predsjednika ZSU Grada Kutine

Na izvanrednoj izbornoj skupštini Zajednice sportskih udruga Grada Kutine za novog je predsjednika izabran Robert Kolenc, kojeg je za predjednika predložio RK Moslavina Kutina uz podršku 10 članica Zajednice. Dosadašnji predsjednik Damir Korica odstupio je s dužnosti iz osobnih razloga.
Za nove dopredsjednike Zajednice Robert Kolenc izabrano je Nebojšu Čovića i Stjepana Svibena.
Sukladno Statutu na prijedlog novog predsjednika Zajednice Skuptšina je izabrala i novi Izvršni odbor u sastavu: Senka Desić, Ivana Belši, Mirko Letić i Josip Cerovec te po funkciji dva dopredsjednika i predsjednik Zajednice.
U Nadzorni odbor Zajednice na prijedlog predsjednika izabrani su: Ivan Grdić, Boris Gutrung i Dražen Kinderman.

Dosadašnji predsjednik Zajednice Sportskih udruga Grada Kutine Damir Korica zahvalio je i čestitao svim sportskim udrugama i klubovima i sportašima na izvrsnim rezultatima ostvarenim u proteklom razdoblju. Istaknuo je kako to ne bi bilo moguće bez dobre suradnje s Gradom Kutinom i Zajednicom sportskih udruga SMŽ.
Zajednica sportskih udruga Grada Kutine okuplja 41. članicu, 38 sportskih udruga, 2 udruge rekreacije i Sportski centar Kutina. Na Izvanrednoj izbornoj skupštini u punopravno članstvo Zajednice primljen je Košarkaški klub Roki.
Zajednica redovito upućuje javne Pozive za sufinanciranje rada sportskih udruge kojima se novac raspoređuje prema pravilniku Zajednice.
Robert Kolenc, novi predsjednik Zajednice zahvalio je na povjerenju i izboru te je rad Zajednice ocijenio dobrim i pozvao sve članice da zajedno nastave s tako dobrim radom.
Josip Šimunović predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije pohvalio je rad kutinske Zajednice sportskih udruga te je izrazio uvjerenje kako će biti nastavljena i dobra suradnja. Dodao je kako je županijska Zajednica kutinskoj Zajednici Sportskih udruga ove godine dodijelila 88 tisuća kn.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitao je novom predsjedniku Zajednice Robertu Kolencu na izboru te je čestitao i zahvalio i dosadašnjem predsjedniku Damiru Koricu. „Zajednica Sportskih udruga Kutina svojim radom dokazuje i pokazuje da joj je stalo do sporta i razvoja sporta. Grad Kutina podržava taj rad jer sportske udruge i klubovi okupljaju veliki broj najmlađih Kutinčana koji svojim sportskim rezultatima pridonose promociji Grada Kutine. Zato će Grad Kutina i dalje jednako podupirati Zajednicu sportskih udruga i razvoj sporta u Kutini.“, zaključio je gradonačelnik Kutine.