Radovi u kino dvorani – do 10. siječnja

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima, nakon održanog radnog sastanka obišao je radove u POU Kutina.

U tijeku je obnova dvorane Doma kulture a radi se na rekonstrukciji električnih instalacija, klimatizacije, grijanja i sustava vatrodojave. Nakon nedavne obnove kluba Arcus gdje se, uz ostalo, održavaju i vjenčanja kod matičara, radovi se izvode u kino dvorani. ”Krenuli smo s obnovom sanitarnog čvora, zamjenom krovišta, ugradnjom lifta za invalide, a nakon promjene elektroinstalacija u klubu Arcus, sada mijenjamo elektroinstalacije i na ostatku zgrade točnije u kino dvorani. Radovi su vrijednosti 1,2 mln kn, od toga Ministarstvo kulture izdvaja 500.000 kn, a mi vlastitih sredstava 700.000 kn”, ističe gradonačelnik te dodaje kako će ovi radovi svakako doprinijeti i sigurnosnom aspektu boravka u ovim prostorima.

 Ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar rekla je kako je riječ o kompleksnom i zahtjevnom poslu koji će POU Kutina odraditi uz pomoć Grada i Ministarstva. „Vrlo smo zadovoljni jer se u ovoj godini između ostalog krenulo i s vrlo kompleksnom sanacijom elektroinstalacija, klimatizacije, grijanja, instalacijom vatrodojave i završnim obrtničkim radovima u zgradi kina. Izmijenit ćemo i dotrajala vrata na kinu, u predvorju i maloj dvorani, uvest ćemo novi način prodaje ulaznica, obnoviti inventar, dovršiti obnovu dijela Arcusa s kuhinjom, stvorit ćemo još dodatnog skladišnog prostora unutar objekta, uredit ćemo vanjski dio pročelja ispod bolti, uvesti video nadzor unutar i van objekta, stvoriti novi vizualni identitet Učilišta s novim logom i pripadajućim promo materijalima“, istaknula je Jasminka Molnar, ravnateljica POU Kutina te zamolila sugrađane za razumijevanje, jer se završetak svih radova očekuje 10. siječnja 2020. godine.

Molnar je najavila i 6 filmova kao program za otvorenje dvorane, a to su: Ratovi zvijezda, Frozen, Jumanji, Tuga i slava, Špijunaža i kamuflaža i Frka.