Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih nacionalnih i EU sredstava

U prostoru Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Sisak potpisani su i uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih nacionalnih i EU sredstava. Ugovore su dobile općine, gradovi, obrtnici i poduzetnici iz „Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu“, „Programa održivog razvoja lokalne zajednice“, „Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina“ te „Razvoja poduzetništva u gradu Petrinji“.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić zahvalio je Vladi RH, ministru Regionalnog razvoja i svima koji su učinili da se mogu apsorbirati velika sredstva iz EU fondova: „To je nešto što smo i mi kao Županija, gradovi i općine, ali i gospodarstvo prepoznali. Reći ću samo jedan podatak: izvorni Proračun Sisačko-moslavačke županije, onaj iz poreza na dohodak prije dvije-tri godine bio je 70 milijuna kuna. To je onaj novac koji možemo ulagati u razvoj. A samo u dvije godine Županija je kroz svoje projekte povukla preko 700 milijuna kuna. Ne bismo to mogli napraviti da nemamo ovakvih programa za sufinanciranje ovih projekata.“ Žinić je čestitao svima koji rade na programima i zahvalio u ime dobitnika bespovratnih sredstava s područja županije.

Ugovori su dodijeljeni za 29 programa vrijednih gotovo 25 milijuna kuna, od kojih je 11 projekata Sisačko-moslavačke županije.

Ugovore za projekte na području grada Kutine sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU uz gradonačelnika Zlatka Babića potpisala je i Sandra Todorov, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina. Projekti obuhvaćaju energetsku obnovu dječjeg vrtića Maslačak te zgradu Gradske uprave i izgradnju Reciklažnog dvorišta s pogonom za razvrstavanje komunalnog otpada. Sveukupna vrijednost navedena tri projekta iznosi 2,3 milijuna kuna.