Poticanje inovativnosti i poduzetničkog duha

Župan Ivo Žinić uz kojega su bili i njegovi zamjenici te direktor SIMORA-e, potpisao je i dodjelio ugovore i potpore po projektima „Poticanje startupova u gaming industriji“, „Poticanje razvoja i komercijalizacije inovacija u SMŽ“ i „Inovativnim pristupom do zapošljavanja u SMŽ“.

Ovi su projekti dokaz kako se Sisačko-moslavačka županija sve više okreće razvoju suvremenih tehnologija s namjerom da postane središte gaming industrije, istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora župan Ivo Žinić. Podsjetio je da se ta ideja prije tri godine činila neostvarivom, no korištenjem sredstava iz EU fondova postupno se razvija i bilježi sve bolje rezultate.

Poticaje za razvoj i komercijalizaciju inovacija u iznosu od po 40 tisuća kuna dobile su tvrtke tri tvrtke, za poticanje start up-ova u gaming industriji poticaje su dobile četiri tvrtke u ukupnom iznosu od 136 737 kuna, a 18 je mladih poduzetnika nakon završenog edukativnog programa dobilo poticaje od 12 500 kuna za početak rada, odnosno zapošljavanje.