Početna konferencija EU projekta Biram zdravlje Zaklade Sandra Stojić

Zaklada Sandra Stojić javnosti je na početnoj konferenciji predstavila svoj novi EU projekt „Biram zdravlje“, koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.. Ukupna je vrijednost projekta 498,415.89 kn (EU potpora 100%).

Biserka Stojić, Upraviteljica Zaklade Sandra Stojić izrazila je veliko zadovoljstvo što je zaklada napravila novi iskorak i pokrenula novi projekt na području zdravstva. „Zaklada Sandra Stojić i službeno je priznata kao Zaklada koja je u hrvatskoj uvela novi pristup palijativnoj skrbi što je naša misija.“, rekla je Biserka Stojić i dodala:

Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandrda Stoić

Povećanje znanja i svijesti građana o važnosti prevencije bolesti, zagovaranje preventivnih programa i povezanih aktivnosti glavni je cilj projekta Biram Zdravlja Zaklade Sandra Stojić. Upraviteljica Zaklade objasnila je i kako se to kroz projekt nastoji ostvariti.

Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandra Stojić

Partneri u projektu Biram zdravlje su Kutinsko dijabetičko društvo i udruga liječnika Respiro.

Dr. Tanja Pekez, specijalistica obiteljske medicine iz Udruge Respiro istaknula je važnost prevencije bolesti. „Bolje je spriječiti, nego liječiti. Zato je potrebno promicati zdrav navike i zdrav način života svih skupina građana u društvu. Jer, zaboravili smo staru narodnu mudrost pa smo promijenili životne navike što se odrazilo i na zdravlje stanovništva.“, rekla je dr. Tanja Pekez i dodala:

dr. Tanja Pekez, spec. obiteljske medicine, Udruga Respiro

U projektu Biram zdravlje namienjen je: – aktivnoj politici promocije zdravlja kroz moto “Biram zdravlje” – promicanju pravilne prehrane, tjelesnih aktivnosti i smanjenju tjelesne težine kroz radionice – jačanju rada na prevenciji ovisnosti – aktivna kampanja promicanja nepušenja – racionalnom korištenju postojećih resursa i praćenju okolišnih čimbenika koji utječu na zdravlje – edukacije stanovništva o štetnosti grijanja prostora različitim vrstama otpada – intersektorskoj suradnji u zravstvu i uključivanju čitavog društva u rješavanju problema – jačanje koordinacije rada između Ministarstva zdravstva i OCD-a Projekt Biram zdravlje Zaklade Sandra Stojić provodite će se idućih 18 mjeseci.