“Naša su srca jasle za drugoga” – srednjoškolci Tina Ujevića u Oborovu

Srednjoškolci Tina Ujevića uspješno su organizirali tri humanitarne akcije.
Na poticaj Nacionalnog Caritasa učenici su dio svojeg džeparca odvajali za potrebe najugroženijih članova društva kupnjom simboličnih narukvica u pet veselih boja i s geslom: „ProBUDI DOBRO u svijetu!“. Sav prikupljeni novac biti će uplaćen na račun Hrvatskog Caritasa. U drugoj organiziranoj humanitarnoj akciji svaki razred je aktivno prikupljao i pripremio paket prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština. Ovakve umotane prave božićne poklone učenici SŠ Tina Ujevića će zajedno sa zaposlenicima i volonterima Župnog Caritasa Kutine odnijeti obiteljima u potrebi i razveseliti ih u blagdansko vrijeme.
Pakete sa slatkišima i plišancima kao i posteljinu, pidžame, donje rublje i odjeću za korisnike Kuće sv. Vinka Paulskog učenici i zaposlenici SŠ Tina Ujevića u Kutini osobno su odnijeli 16. prosinca u svojem tradicionalnom posjetu Oborovu.

Caritasova Kuća „ Sv. Vinka Paulskog“ smještena je u mjestu Oborovo, u blizini Dugog Sela. Zbrinjava odrasle osobe s tjelesnim i intelektualnim teškoćama te pridruženim smetnjama, a započela je s radom davne 1983.godine. Od tada do danas u Kući je bilo prihvaćeno nekoliko stotina korisnika s raznim vrstama oštećenja. Danas broji sedamdeset korisnika koliki je i smještajni kapacitet. O korisnicima skrbi 45 djelatnika raznih profila struke ( defektolog, socijalni radnik, fizioterapeut, radni terapeuti, medicinske sestre, njegovateljice i ostalo pomoćno osoblje).
 „Vesela ekipa naših učenika-volontera i nastavnika uživala je u druženju i pjevanju božićnih pjesama s našim prijateljima. Uz zvuke gitare našeg profesora Branka mnogi među nama su i zaplesali. Svaki put, ali baš svaki, vraćamo se kući kao najbogatiji ljudi na svijetu. U nama se probudi zahvalnost za sve što imamo u životu, za zdravlje i obitelj; probudi se poniznost kad vidimo koliko je istinske ljudske veličine u onima koji su u našem društvu najmanji i uvijek negdje sa strane“, kažu kutinski srednjoškolci i dodaju „…Sve one priče o tome da se ‘Božić treba dogoditi u srcu’ nama nisu samo floskule. Mi smo Božić htjeli donijeti drugima, a on se nama vratio višestruko. Naša su srca postala jasle za drugoga, za onoga pokraj nas. I tu se dogodio Božić. Mir i Dobro svima! Sretan Božić!“, stoji u objavi Lukrecije Špoljar, vjeroučiteljice SŠ Tina Ujevića Kutina.(izvor:www.kutina.hr)