„Likovni pleter“ za najuspješniju udrugu pripao PULS-u “Moslavački štrk”

Na svečanosti održanoj u Interpretacijskom centru Baštine Banovine u Petrinji uručena su proznanja „Likovni pleter 2019.” i „Književni pleter 2019.“, nagrade koje je ustanovila Zajednica kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije. Na Natječaje koje je raspisala Zajednica prijavilo se 40 likovnih umjetnika i 14 književnika.

Odabir najboljih radova povjeren je, za likovnu umjetnost, Branimiru Pešutu i Aleksandri Goreta. Uz Zahvalnice za sudjelovanje na 1. Susretu likovnih stvaralaca Sisačko-moslavačke županije uručena su i Priznanja „Likovni pleter“. Priznanje  „Likovni pleter“ za najuspješniju likovnu udrugu u 2019. godini pripalo Udruzi PULS “Moslavački štrk“ iz Popovače, dok je „Likovni pleter SMŽ“ za najuspješnije likovno djelo autoru pojednicu pripalo Marijani Marušić, članici PULS-a „Moslavački štrk“. Najuspješnije trodimenzionalno djelo u 2019. godini potpisuje autor Miroslav Štibić, inače član Udruge Moslavački krug.

Zahvalnice za sudjelovanje uručene su i autorima koji su sudjelovali  na „1. Susretu književnika Sisačko-moslavačke županije“. Odabir najboljih radova u ovoj kategoriji povjeren je Miroslavu Mičanoviću i Božici Brkan. Tako su Odlukom selektrora nagrađena dva rada u kategoriji najboljih pjesničkih ostvarenja. „Književni pleter“ dobile su pjesnikinje Senka Rendulić Slivar i Sanja Domenuš, dok je onaj za najbolje prozno ostvarenje dodjeljen Marijani Petrović Mikulić, a najbolja mlada autorica je Sara Sivić. Priznanje „Književni pleter  Sisačko-moslavačke županije za promicanje zavičajnih vrijednosti SMŽ u 2019.“ primio je Salih Kulović.

Dodajmo kako će dobitnici „Likovnog pletera“ i „Književnog pletera“ sudjelovati na manifestaciji „Županijski pleter“ koja će u organizaciji ZKUU SMŽ biti održana u Sisku, 08. veljače 2020. godine.