Gradonačelnik Babić u obilasku gradilišta u Poslovnoj zoni III

Poslovna zona I i II su gotovo postigle maksimalne kapacitete iskoristivosti, te se nove investicije usmjeravaju u Poslovnu zonu Kutina III na ulazu u naselju Krč, koja se prostire na veličinu cca 30.000 m2. Poslovna zona namijenjena je za obrtnike, male i srednje poduzetnike , te je ista predviđena za izgradnju objekata proizvodne djelatnosti, radionice i sličnim radno-intenzivnim djelatnostima koje potiču novo zapošljavanje i izradu, doradu ili servisiranje proizvoda.


  Gradonačelnik Zlatko Babić u pratnji pročelnika UO za gospodarstvo Hrvoja Krmelića, pročelnika UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića te privatnih investitora obišao je gradilišta upravo u Poduzetničkoj zoni III na ulazu u naselju Krč gdje je u tijeku izgradnja proizvodnih i uslužnih hala za tvrtke Pranjić d.o.o., PAPA – autoelektrika i mehanika te Stolarija Petričević d.o.o.
 

Grad Kutina u protekle dvije godine intenzivno ulaže u razvoj investicijskog okruženja za potrebe poduzetništva i razvoj gospodarstva na području Grada Kutine. Uz značajna ulaganja u infrastrukturu s najvećim naglaskom u poslovnim zonama u kojima stvaramo pozitivno poslovno okruženje osiguravamo sve potrebne uvjete kao što su pristupne ceste, odvodnja, vodovod, rasvjeta, energenti i sl. Za pokretanje i održavanje postojećih poslovnih djelatnosti omogućili smo prodaju zemljišta u vlasništvu grada po povlaštenim cijenama, te oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade slijedećih 5 godina. Kako bi maksimalno pomogli poduzetnicima, Grad Kutina provodi različite mjere koje su usmjerene jačanju i poticanju gospodarskog razvoja i poduzetničkih aktivnosti koje bi doprinijele otvaranju novih radnih mjesta“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.


   Navedene tvrtke prvi su izgrađeni objekti u PZK III nakon gotovo popunjenih Poduzetničkih zona I i II u kojima trenutno posluje sveukupno 12 tvrtki koje zajedno broje oko 300 zaposlenih osoba i djeluju s različitim djelatnostima. Povećanjem proizvodnog kapaciteta u tvrtkama ujedno će se stvoriti i mogućnost za otvaranjem novih radnih mjesta.
  Pranjić d.o.o. renomirana je tvrtka koja se bavi izgradnjom i održavanjem kolosijeka i skretnica, propusta i putnih prijelaza u nivou sa prugom. Tvrtka je od 1992. godine do danas obavila niz poslova na izgradnji i održavanju željezničke infrastrukture, a trenutno broji 29 zaposlenika. Uslužna hala prostirat će se na površini od 300 kvadrata od čega će 100 kvadrata biti namijenjeno za poslovni prostor, a preostalih 200 za mehaničke radionice u kojima će se vršiti popravak skretničkih sklopova i kolosiječnog pribora.

Ante Pranjić, direktor tvrtke Pranjić d.o.o. istaknuo je da se u skladu s tržištem te proširenjem prostora i izgradnjom hale planiraju i nova zapošljavanja, a pohvalio je i gospodarske mjere Grada Kutine kojima se potiče razvoj poduzetništva te stvara pozitivna poduzetnička klima na području Grada Kutine.
 

Korisnik gospodarskih mjera je i Davor Papa, predstavnik tvrtke „PAPA“ koja vrši djelatnost autoelektrike i automehanike, a na području Moslavine posluje već 25 godina. U novoizgrađenom prostoru nalazit će se Auto salon i Auto servis. „Jako smo zadovoljni i zahvalni Gradu Kutini na benefitima koje nudi poduzetnicima, jer i mi mali obrtnici ovim načinom možemo napredovati i postati konkurentniji na tržištu, a samim time širiti svoju djelatnost i zapošljavati“, istaknuo je Davor Papa.
  Proširenje vlastitih kapaciteta izgradnjom proizvodne hale u PZK III realizirati će i “PVC STOLARIJA PETRIČEVIĆ d.o.o.” koja je krenula s malim kapacitetom 2012.godine, a s obzirom da su proširili ujedno i povećali kapacitet na tržištu, samim time ostvarili su potrebe za većom proizvodnjom. Tvrtka zasada ima 6 zaposlenih, a povećanjem proizvodnog kapaciteta ujedno će se stvoriti i mogućnost za otvaranjem novih radnih mjesta.


 Zemljište u poslovnim zonama Grada Kutine raspoloživo je svim poslovnim subjektima koji žele razvijati svoje poslovanje u kojem je segmentu grad Kutina maksimalno otvoren prema svima u provođenju jednog od svojih najvećih svojih zadataka, a to je aktivno gospodarstvo i zapošljavanje mladih ljudi. (www.kutina.hr)