Čestitka načelnika Općine Velika Ludina

Čestitke za nadolazeće blagdane s osvrtom na uspjeh u 2019. godini građanima je uputio Dražen Pavlović, načelnik Općine Velika Ludina.

“Poštovani građani i građanke!

Općina Velika Ludina tijekom 2019. godine uložila je mnogo truda kako bi se svim stanovnicima i dalje pružali što kvalitetniji i povoljniji uvjeti života.

Od važnijih projekata pušteno je u pogon reciklažno dvorište u vrijednosti 2.300.000,00 kuna financiranog od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, asfaltirana je i dograđena Cvjetna ulica, a projekt je vrijedan oko 2,5 mln kuna, sufinanciran od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, za što je dobivena i uporabna dozvola. Također, rekonstruirana je i izgrađena Duga ulica u Velikoj Ludini, a dobivena je i građevinska dozvola za Uređenje javnog parka u Velikoj Ludini – multifunkcionalni park s dječjim igralištem, fontanama, hortikulturom, klupama i raznim drugim sadržajima. U tijeku je gradnja i najveće investicije u povijesti Općine a to je novi Dječji vrtić proširen sa uređenjem postojećeg dijela što će nam omogućiti primanje više djece u vrtić, jaslice koje do sada nismo imali, a sve to isto financirano sredstvima Europske unije u iznosu 5 mln kuna, a ukupna investicija je 6 mln kuna.

Rade se mnogi novi projekti pa je tako Općina Velika Ludina kupila zemljište u centru Velike Ludine pokraj Osnovne škole u svrhu gradnje nove športske dvorane. Sa Županijom je potpisan Sporazum o izradi projektne dokumentacije koju ćemo financirati 50%:50% i očekujemo izdavanje građevinske dozvole 2020. a onda se kreće u „lov“ na europski novac i nadamo se u gradnju početkom 2021. godine.

Isto tako zanimljivi projekti su proširenje Moslavačke ulice u Velikoj Ludini sa zacjevljenjem postojećeg jarka i gradnjom kanalizacije, nogostopa i sve dr. potrebne infrastrukture, te projekt ulaza u Poslovnu zonu I i Poslovnu zonu II. Nadamo se da će se oba projekta graditi 2020. i 2021. godine.

U dogovoru smo sa Županijskom upravom za ceste da krenemo sa uređenjem županijske ceste u Vidrenjaku koja je sada prometnica koja najviše zahtijeva brzu obnovu. U 2020. godini u Proračun su stavljena znatna sredstva za obnovu groblja i prostora oko groblja, a koji uključuju: uređenje nove staze, uređenje ograde, uređenje parkirališta, video nadzor i popravak mrtvačnice. Jedan dio tih radova odrađen je ove godine a kad se odradi sve ostalo groblje će biti urednije, prostranije i pod većom kontrolom – moći će se uspostaviti znatno bolji red nego što je sada.

Mnogo se radilo na apliciranju projekata prema fondovima Europske unije, apliciranje rekonstrukcije i opremanje društvene sale Društvenog doma Gornja Vlahinička preko LAG-a Moslavina. Naravno, planiramo i dalje ulagati u sportske i kulturne udruge, vatrogastvo, pomagat ćemo najpotrebitije, a nastavljamo i s dodjelom stipendija studentima i učenicima srednjih škola te sufinanciranjem smještaja u učeničke domove.

Ono što je važno i  bitno naglasiti – Općina Velika Ludina i dalje se trudi što manje opterećivati građane, i dalje imamo najmanji komunalni doprinos, nismo uvodili prirez, pomažemo i gospodarstvo te ulažemo u poljoprivredu i turizam. Ideja na kojima radimo ima puno te se nadamo da će naša Općina i dalje ići u smjeru napretka.

 U nadi da će 2020. godina biti što uspješnija, svim mještanima Općine Velika Ludina, kao i svim čitateljima Moslavačkog lista, želim blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu nadolazeću 2020. godinu! ”