Blagoslov zastave KUD-a “Mijo Stuparić”

Kulturno-umjetničko društvo „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine 2019. godinu završilo je blagoslovom zastave u crkvi sv. Mihaela Arkanđela.

Zastavu je izradila voditeljica sekcije ručnog rada i garderobijerka društva Diana Kondres koja je u ovoj prilici naglasila kako ideja o motivima potječe sa segmenata veza na moslavačkim narodnim nošnjama, dok motivi jabuke i grožđa predstavljaju Ludinu kao kraj bogat voćem i vinogradima, a motiv plesnog para simbolizira mladost i veselje.

Zastavu je blagoslovio vlč. Mato Sukalić, a kum zastave postao je Roman Rosavec, zamjenik sisačko-moslavačkog župana. „Kulturno-umjetničko društvo Mijo Stuparić već 25 godina djeluje s ciljem očuvanja kulturne baštine i promocije ludinskog kraja. Ova godina protekla im je u obilježavanju ove hvalevrijedne obljetnice, kada je uz bogat program, izrađen i stijeg društva“ – naglasio je između ostalog Rosavec.

Vodstvo društva poručuje kako je ovo godina u kojoj je društvo zabilježilo 70 aktivnosti, a uz svečani koncert održane su i sve planirane manifestacije te je izrađena i promovirana zbirka o tradicijskoj baštini ludinskog kraja „Pasem konja kraj Meseca“.

Na brojnim uspjesima i radu na području kulture članovima društva čestitao je i velikoludinski načelnik Dražen Pavlović, koji je također nazočio blagoslovu zastave.