ZIMSKA ČAROLIJA u Kutini – od 30.11. – 06.01.

U Kutini je danas predstavljen program Zimske čarolije – manifestacije koju Grad Kutina priprema za građane u susret Božiću i božićnim blagdanima a koji ove godine traje od 30.11 – 6.01. Organizator Zimske čarolije je Turistička zajednica u suradnji sa Komunalnim servisima Kutina, čiji su čelnici Ivana Grdić i Krešimir Lenić na današnjoj konferenciji za novinare detaljno predstavili kompletan program. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pohvalio je kutinski adventski program i sav trud uložen u ovu manifestaciju koja se održava na Trgu dr. Franje Tuđmana od 31.11. do 6. siječnja. “Ovo je treća godina kako organiziramo Zimsku čaroliju uz klizalište na pravom ledu i to je sigurno ono što privlači sve ljubitelje klizanja. I ove godine uz klizanje je organiziran i bogat program, tako da očekujemo još više posjetitelja nego prošle godine kako iz Kutine, tako i iz okolice”, rekao je gradonačelnik.


Direktorica TZ Grada Kutine Ivana Grdić rekla je kako ovogodišnja Zimska čarolija donosi i brojne novitete, no središnje događanje je svakako klizalište koje je već postavljeno na površini od 500 m2 i obuhvaća posebnu ledenu stazu oko fontane.

Ovogodišnji program sadržajno je još bogatiji posebno u dane vikenda kada je posebno bogat program za djecu uz animatore, predstave, facepainting, pisanje pisama Djedu Mrazu, a svake nedjelje bit će upaljena advenstka svijeća. Tu je tradicionalni Božićni sajam i vlakić koji će voziti do 26. 12., te škola klizanja. Večeri na ledu uz disco glazbu zabavit će i odrasle, a gradski doček nove godine i ove godine imamo i za odrasle i za djecu”, najavila je Ivana Grdić.


Organizator klizališta u sklopu Zimske čarolije su i ove godine Komunalni servisi Kutina. Direktor Komunalnih servisa Krešimir Lenić rekao je nešto više o samom radu klizališta koje je proglašeno najboljim klizalištem u okolici kako zbog svoje veličine, tako i zbog kvalitete i pozicije, jer se oko klizališta održava i cjelokupan program, što nije slučaj u svim gradovima.

“Klizanje će ove godine trajati tjedan dana duže jer kreće ranije, već u subotu, 30. studenog . Radnim danom klizanje će raditi od 13-21 h, a preko vikenda od 10-21 h. Tijekom Božića i Nove godine bit će također produženo od 15-21 h. Cijena klizanja je 10 kn za jednokratan ulazak u klizalište, a 10 kn je najam klizaljki. Vrlo isplative su sezonske karte koje su za djecu do 15 godina 150 kn, a 200 kn za odrasle, a u tu cijenu je uključena i škola klizanja. Škola ima kapacitet do 180 djece, a nastojat ćemo ove godine organizirati i školu za odrasle u trajanju od 7 dana. “, rekao je Lenić. Svi zainteresirani za školu klizanja mogu se javiti u Komunalne servise ili Turističku zajednicu gdje će dobiti sve informacije.

Program Zimske čarolije najbogatiji će biti tijekom vikenda, što sve možete pratiti i putem najava na web stranicama i portalima.


Organizatori pozivaju sve građane Kutine i okolice na otvorenje ovogodišnje Zimske čarolije koje će pratiti bogat nastup djece i mladih, revija na ledu, dječje predstave i Super cover bend od 18 sati. Program počinje u 15 sati, a prve lampice bit će upaljene u 16.30 kada će manifestacija biti i službeno otvorena.