Udruga dijabetičara Kutina obilježila Svjetski dan šećerne bolesti

Kutinsko dijabetičko društvo obilježilo je Svjetski dan šećerne bolesti. Ove godine Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se pod geslom „Zaštitite svoju obitelj“, a naglasak je na prevenciji šećerne bolesti, prije svega pravilnim odabirom prehrane i načina života.
 

Dijabetičko društvo Kutina dugi niz godina svojim aktivnostima upozorava građane na opasnosti koje se kriju iza ove tihe i u početku neprimjetne bolesti, a jedan od načina je provjera ranojutarnjeg šećera u krvi. Stoga više puta godišnje organiziraju akcije mjerenja šećera i krvnog tlaka, a povremeno provjeravaju i masnoće u krvi, kao što je to bilo i ovaj puta.

Osim što si građani skraćuju put čekanja u Domu zdravlja za ovakve preventivne provjere, ovdje ima vremena i za razgovor sa svakim osobno, savjetima i dobivanjem edukacijskog materijala.

Inače članovi Udruge dijabetičara mogu postati i oni koji nemaju dijabetes. Dijabetes je naime bolest koja uključuje angažman cijele obitelji i ove godine naglasak je upravo na smjernicama na koji se način u okviru obitelji može djelovati na sprečavanje pojavnosti dijabetesa, ili držanje ove bolesti pod kontrolom.


  Obilježavanju Svjetskog dana šećerne bolesti odazvao se i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić koji, kao i Sisačko moslavačka županija, podupire rad Udruge dijabetičara Grada Kutine.