Rukometaši Moslavine igraju derbi

I ovog vikenda, 30. studenoga i 1. prosinca, igraju se redovna prvenstvena kola u natjecanjima rukometaša i nogometaša. Izdvajamo utakmice moslavačkih klubova. U subotu, 30. studenoga, u 18 i 30 sati rukometaši kutinske Moslavine na domaćem parketu u Kutini igraju derbi prvenstva. Moslavina dočekuje prvoplasiranu momčad 1. hrvatske rukometne lige Sjever, Rudara iz Ruda kod Samobora. Rudar ima 17 bodova, a drugoplasirana Moslavina 16, pa će utakmica odlučivati o jesenskom prvaku.
Nogometaši kutinske Moslavine u subotu gostuju u Lukavcu kod istoimene momčadi. Riječ je o zaostaloj utakmici 4. hrvatske nogometne lige Središte Zagreb. Juniori i kadeti Moslavine u nedjelju na Gradskom stadionu u Kutini igraju posljednje kolo protiv vršnjaka iz kluba Gaj Mače.
U Prvoj županijskoj nogometnoj ligi u posljednjem kolu sastaju se u subotu u Popovači Moslavac i Radnik iz Majura, u Velikoj Ludini Sokol i Vatrogasac iz Husaina, a u nedjelju u Osekovu Dinamo i Banovac iz Gline te u Budaševu BSK i Voloder. Zaostale utakmice igrat će se idućeg vikenda ako to vrijeme dopusti.
U Drugoj županijskoj nogometnoj ligi u Međuriću se u nedjelju igra zaostala utakmica domaćeg Metalca i Sokola iz Rajića. Za tjedan dana Metalac bi trebao odigrati i drugu zaostalu utakmicu sa Češkim Selom u Petrinji. Pobjedi li Metalac u te dvije zaostale utakmice osvojit će naslov jesenskog prvaka. Sve nogometne utakmice počinju u 13 sati. (I.G.)